ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΑΙΤΙΑ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ ΤΟΥ ΒΑΓΓΕΛΗ ΓΙΑΚΟΥΜΑΚΗ

Ο Ιατροδικαστής θα αποφανθεί αν πρόκειται για φόνο ή αυτοκτονία

γιακουμΔυστυχώς οι προσευχές τόσο της οικογένειας του αδικοχαμένου φοιτητή, όσο και όλων όσων βοήθησαν στις έρευνες για τον εντοπισμό του, δεν απέφεραν καρπούς, αφού ο Βαγγέλης βρέθηκε νεκρός κοντά στο σημείο από όπου είχε εξαφανιστεί, κοντά στην σχολή που σπούδαζε στα Ιωάννινα.
Οι στιγμές για την οικογένεια είναι δύσκολες κι αυτό που κυριαρχεί είναι φυσικά η θλίψη, ωστόσο αυτό που προέχει είναι να εξακριβωθούν τα αίτια του θανάτου του νεαρού φοιτητή.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως δίπλα στο πτώμα του -το οποίο βρέθηκε σε κατάσταση προχωρημένης σήψης- εντοπίστηκε και ένα μαχαίρι, ενώ φέρει τραύματα και στο χέρι του.

Αυτό μπορεί να είναι ένα κρίσιμο στοιχείο, στην απάντηση των αμέτρητων ερωτημάτων. Με κυριότερο φυσικά αν πρόκειται για εγκληματική ενέργεια. Το θέμα της εξαφάνισης του Βαγγέλη είχε φέρει στην επιφάνεια για ακόμη μία φορά το εξαιρετικά σοβαρό κοινωνικό ζήτημα του bullying, με την υπόθεση να είχε και πολιτικό “χρώμα”…

Την ίδια ώρα, όπως έγινε γνωστό, στο σημείο όπου βρέθηκε ο 20χρονος, κατέφθασε ειδικό κλιμάκιο του τμήματος εγκλημάτων κατά ζωής από την Θεσσαλονίκη και ερεύνησε τον χώρο, μαζί με τον ιατροδικαστή, ούτως ώστε να δοθούν οι πρώτες απαντήσεις.

Τα ειδικά κλιμάκια των αξιωματικών αναμένεται να παραμείνουν στην περιοχή τουλάχιστον για δύο ημέρες προκειμένου να συνεχίσουν τις έρευνες για τον εντοπισμό αντικειμένων, δειγμάτων αίματος και DNA και εντυπωμάτων παπουτσιών.

Αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. έλεγαν ότι «το σημείο που βρέθηκε το πτώμα μας δυσκολεύει ως προς την έρευνα λόγω της μορφολογίας του, αλλά και επειδή τις τελευταίες ημέρες έβρεχε καταρρακτωδώς με αποτέλεσμα την πιθανή αλλοίωση στοιχείων που θα μπορούσαν να δώσουν απαντήσεις»

Τι έδειξε η πρώτη αυτοψία- Στο νοσοκομείο μεταφέρθηκε το πτώμα του 20χρονου

Ο καθηγητής της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Θεόδωρος Βουγιουκλάκης που μετέβη στην περιοχή μαζί με τεχνικό σύμβουλο της οικογένειας έκαναν μία πρώτη αυτοψία του χώρου, αλλά και του πτώματος.

Πληροφορίες αναφέρουν, ότι ο κ. Βουγιουκλάκης δεν μπορεί αυτή τη στιγμή να είναι 100% βέβαιος για τα αίτια θανάτου, εξαιτίας των τοπογραφικών χαρακτηριστικών του σημείου που βρέθηκε ο Βαγγέλης, λόγω της βλάστησης και του βαλτώδους περιβάλλοντος.

Ωστόσο από την μακροσκοπική εξέταση, προκύπτουν συμπεράσματα που οδηγούν περισσότερο στο ενδεχόμενο της αυτοκτονίας.Σημειώνεται πως στο σημείο που βρέθηκε ο Βαγγέλης.

Το μαχαίρι που εντοπίστηκε στο πλάι του νεκρού 20χρονου μεταφέρθηκε στο αρμόδιο τμήμα της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών, προκειμένου να εξερευνηθεί για DNA και αποτυπώματα.

Το μεσημέρι, το πτώμα του νεαρού απομακρύνθηκε από το σημείο εντοπισμού, μετά και την εξέταση από κλιμάκιο του τμήματος ανθρωποκτονιών Θεσσαλονίκης και του ιατροδικαστή και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Ιωαννίνων.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την οικογένεια του 20χρονου, η σορός ενδέχεται να φτάσει στους Αρμένους την ερχόμενη Τετάρτη.

Μία ανατριχιαστική πτυχή της τραγικής αυτής ιστορίας, είναι πως το σώμα του Βαγγέλη Γιακουμάκη έφερε τραύματα, πιθανότατα από άγρια ζώα…

Συντετριμμένος ο θείος του Βαγγέλη – Αυτός αναγνώρισε το πτώμα

O θείος του Βαγγέλη, Γιώργος Βιδιαδάκης ήταν από τους πρώτους ανθρώπους που ενημερώθηκαν από τις αρχές για τον εντοπισμό του πτώματος, το πρωί και εκείνος που προχώρησε στο δύσκολο έργο της αναγνώρισης.
Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, εμφανίστηκε συντετριμμένος και αρνήθηκε να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες για την τραγική εξέλιξη, ενώ ζήτησε τα ΜΜΕ να σεβαστούν τις δύσκολες ώρες που περνά η οικογένεια.

Σε ερώτηση δημοσιογράφων αν περνούσε όλες αυτές τις μέρες το κακό από το μυαλό τους σημείωσε πως αυτό συνέβαινε, αλλά δεν σταμάτησαν στιγμή να ελπίζουν πως ο Βαγγέλης τους ήταν στη ζωή.

“Θα αποδοθεί δικαιοσύνη, πώς θα μπορούσε άλλωστε να μην αποδοθεί χάθηκε μια ανθρώπινη ζωή, ένα νέο παιδί μόλις 20 χρονών”, σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ.Βιδιαδάκης για να συμπληρώσει πως “Εχουμε εμπιστοσύνη στον κ.Βουγιουκλάκη  και αναμένουμε το πόρισμα στο οποίο θα καταλήξει”.

Λακωνικοί στις δηλώσεις του και οι δύο ιδιωτικοί ερευνητές που είχαν αναλάβει την  την υπόθεση ο κ.Τσούκαλης και ο κ.Βρόσγος.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com