ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: ΑΦΑΙΡΕΣΑΝ ΟΓΚΟ 3 ΚΙΛΩΝ ΑΠΟ 5ΧΡΟΝΟ ΚΟΡΙΤΣΑΚΙ!!! (ΦΩΤΟ)

Ιατρικό επίτευγμα στην παιδοχειρουργική του Γ.Ν. Λάρισας από την ομάδα του Ανδρέα Μάρκου

000_0125Μια αναμφισβήτητα σπάνια στα παγκόσμια ιατρικά χρονικά επέμβαση έκανε πριν από λίγες ημέρες η ομάδα των γιατρών της παιδοχειρουργικής κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας με επικεφαλής τον διευθυντή της κλινικής Ανδρέα Μάρκου.

Πρόκειται για την επέμβαση αφαίρεσης ενός όγκου βάρους 3 κιλών από το ήπαρ πεντάχρονου κοριτσιού το οποίο τώρα χαίρει άκρας υγείας και αναρρώνει με τις φροντίδες των γιατρών και της οικογένειάς του σε δωμάτιο της κλινικής.

KK45Το κοριτσάκι σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των γιατρών άρχισε να αναπτύσσει την κύστη (όγκο) από τους πρώτους μήνες της ζωής του ενώ εδώ και δύο χρόνια έκανε παράπονα για πόνους χωρίς όμως να δώσουν οι οικείοι της μεγάλη σημασία αφού τους έλεγαν ότι το παιδί είναι παχουλό και γι’ αυτό έχει μεγάλη κοιλιά.

image 120Οι γονείς πήγαν το παιδί τους στο νοσοκομείο πριν από λίγες ημέρες όταν άρχισε να παρουσιάζει προβλήματα στην αναπνοή, με αποτέλεσμα οι γιατροί να διαπιστώσουν την ύπαρξη του όγκου, το μέγεθος του οποίου τους άφησε άφωνους αφού έφτανε από τη σπονδυλική στήλη μέχρι τα τοιχώματα του δέρματος στην κοιλιά, την οποία πίεζε προς τα έξω.

Επίσης ο όγκος λόγω του μεγέθους του, πίεζε προς τα κάτω τη χοληδόχο κύστη που ήταν συγκολλημένη με αυτόν, ενώ προκαλούσε πρόβλημα και στο ήπαρ το οποίο εμφάνισε λέπτυνση, ενώ, επειδή ο όγκος καταλάμβανε όλο το χώρο της κοιλιάς, εκτοπίστηκαν και όλα τα όργανα (έντερα, στομάχι, κ.λπ.).

Όπως αναφέρει ο διευθυντής της κλινικής, έμπειρος παιδοχειρουργός Ανδρέας Μάρκου, επρόκειτο για μια πολύ δύσκολη και σπάνια επέμβαση και μάλιστα λόγω του μεγέθους του όγκου, στη μαγνητική τομογραφία φαινόταν ότι εφάπτονταν στα έσω γεννητικά όργανα και στην ουροδόχο κύστη.

image 15bΗ ομάδα των γιατρών με γρήγορη εκτίμηση εφάρμοσε την πλέον ανώδυνη για το κοριτσάκι τεχνική επέμβασης ενώ προχώρησε και σε εμφύτευση της χοληδόχου κύστεως στο ήπαρ.

Στη σπάνια αυτή επέμβαση συμμετείχαν οι γιατροί Ανδρέας Μάρκου, Ελένη Καρβούνη, Γεώργιος Καλογιάννης και Μαρία Μασμανίδου.

000_0121

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ