ΜΕ 4 ΚΕΦΑΛΙΑ ΠΛΕΟΝ Η ΤΡΟΙΚΑ!

Ανακοίνωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ με αφορμή την επίσκεψη του κλιμακίου στην Αθήνα

κλιμακιοΕπιστροφή της Τρόικας, ενισχυμένης με ένα νέο μέλος, αλλά και των ελέγχων της είναι το αποτέλεσμα των περίφημων διαπραγματεύσεων της κυβέρνησης με τους δανειστές-δήθεν εταίρους.

Η νέα τετρακέφαλη Τρόικα βαφτίζεται «Ομάδα των Βρυξελλών» (Brussels Group – BG), καθώς στους ΕΕ, ΔΝΤ, ΕΚΤ προστίθεται ένας ακόμα μηχανισμός υπέρ των τοκογλύφων, το ESM/EFSM (Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθεροποίησης/Ευρωπαϊκός Οργανισμός Χρηματοοικονομικής Σταθερότητας). Η κυβέρνηση δέχτηκε ότι η «Ομάδα των Βρυξελλών» θα κάνει ελέγχους αξιολόγησης της εφαρμογής των μνημονιακών δεσμεύσεων. Με δυο λόγια, τρόικα, μνημόνιο, καθεστώς επιτροπείας συνεχίζονται κανονικά.

Η νέα συνάντηση του πρωθυπουργού Α. Τσίπρα με το γραμματέα του ΟΟΣΑ Α. Γκουρία, γνωστό για τον καταστροφικό ρόλο του ως υπουργός Οικονομικών του Μεξικού, ξαναφέρνει στην επικαιρότητα τα αντιλαϊκά μέτρα της «εργαλειοθήκης» του ΟΟΣΑ. Εξάλλου η επιστολή Βαρουφάκη με μέτρα που προτείνει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ προκειμένου να προχωρήσει η συμφωνία με την ΕΕ, περιείχε μέτρα διαλεγμένα από τις υποδείξεις της έκθεσης του ΟΟΣΑ για το 2015.

Φαίνεται ότι από την πολιτική συμβιβασμού με την ΕΕ και τους δανειστές που ακολουθούν ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ περνάμε και με την ¨τεχνική βοήθεια” του ΟΟΣΑ, σε προώθηση των αντιδραστικών αναδιαρθρώσεων.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ