ΕΚΘΕΣΗ 20+20 ΣΤΗΝ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΛΑΡΙΣΑΣ

eikonaiΗ Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας -Μουσείο Γ.Ι.Κατσίγρα θα φιλοξενήσει την έκθεση που διοργανώθηκε από το Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης με τίτλο «20 + 20 για τα 20». 20 παιδικά έργα τέχνης + 20 καλλιτέχνες συνθέτουν μία έκθεση για τα 20 χρόνια του Μουσείου Ελληνικής Παιδικής Τέχνης. “Ένα από τα ελάχιστα στον κόσμο”.

Το Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης ιδρύθηκε το 1994 και είναι κοινωφελές, μη κερδοσκοπικό Σωματείο, Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου, από τα ελάχιστα στον κόσμο που προβάλλει έργα ζωγραφικής και κατασκευές παιδιών, παρουσιάζοντας εκθέσεις για την ανάδειξη της μοναδικότητας της παιδικής τέχνης τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Στόχος του είναι να προσφέρει τη δυνατότητα γνωριμίας με την τέχνη από την παιδική ηλικία, μέσα από σχολικά προγράμματα, εικαστικά εργαστήρια για παιδιά από 2,5 έως 13 ετών, σεμινάρια για την επιμόρφωση εκπαιδευτικών και δίγλωσσα διαδραστικά παιχνίδια για μεμονωμένους επισκέπτες κάθε εθνικότητας.

Η ομαδική εικαστική έκθεση «20 + 20 για τα 20», είναι μια αναφορά στην αυτοτελή αξία του θαυμαστού και περιπετειώδους εικαστικού κόσμου των παιδιών, ενός κόσμου με αισθητική ποιότητα ισάξια με εκείνη των ενηλίκων καλλιτεχνών, που χρειάστηκαν, κατά τα λεγόμενα των μεγάλων μοντερνιστών «πολλά χρόνια για να ξανα-μάθουν να ζωγραφίζουν σαν παιδιά».

Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο του εορτασμού των 20 χρόνων ζωής του Μουσείου Ελληνικής Παιδικής Τέχνης, υπό την επιμέλεια της Ίριδας Κρητικού, Αντιπροέδρου του Μουσείου Ελληνικής Παιδικής Τέχνης.

Η κα. Κρητικού επέλεξε 20 παιδικά έργα τέχνης από τις συλλογές του Μουσείου, με μέλημα την ποικιλότητα ως προς το θέμα, τη φόρμα, την τεχνική και τα χρησιμοποιούμενα υλικά αλλά και την άμεση ή την έμμεση σύνδεση με διαφορετικά κινήματα τέχνης ή καλλιτεχνικά ευρήματα (art brut, αφαίρεση, μοντερνισμός, εξπρεσσιονισμός, objet trouvé κ.ά.). Στη συνέχεια, για κάθε έργο παιδιού, επελέγη το έργο ενός ενήλικα εικαστικού, με γνώμονα την προοπτική της συνύπαρξης και της συνομιλίας δύο φαινομενικά διαφορετικών κόσμων με αναπάντεχο ωστόσο και αρμονικό οργανικό διάλογο.

Η Δ.Π.Λ.-Μ.Γ.Ι.Κ. θα φιλοξενήσει μέρος της έκθεσης στην αίθουσα του φουαγιέ από 21.03 έως 11.04.2015

Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο, 21 Μαρτίου, στις 20.00 μ.μ.

Την έκθεση θα παρουσιάσει η Αντιπρόεδρος του Μουσείου Ελληνικής Παιδικής Τέχνης κα. Ίρις Κρητικού.

ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ:

Τρίτη-Παρασκευή 10.00-14.00 & 18.00-21.00, Σάββατο, Κυριακή 10.00-14.00

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ