Η “ΔΕΛΤΑ” ΔΙΑΨΕΥΔΕΙ ΣΕΝΑΡΙΑ ΕΞΑΓΟΡΑΣ ΤΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ “ΌΛΥΜΠΟΣ”

Αιχμές για την πρακτική των ιδιοκτητών της θεσσαλικής γαλακτοβιομηχανίας

δελταΑνακοίνωση με την οποία διαψεύδει κατηγορηματικά ενδεχόμενη εξαγορά της από την “Ολυμπος”, εξέδωσε σήμερα η γαλακτοβιομηχανία “ΔΕΛΤΑ”. ‘Οπως επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση, «αυτό το συνεχιζόμενο μυθιστόρημα της δήθεν πρόθεσης εξαγοράς της ΔΕΛΤΑ από την ΟΛΥΜΠΟΣ είναι δείγμα αμετροέπειας και ελλείψεως συναλλακτικών ηθών από τους εμπνευστές του».

«Η αλήθεια είναι ότι σε μία συνάντηση την οποία με επιμονή είχαν ζητήσει οι Αφοί Σαράντη με εκπροσώπους της MIG χωρίς να τους έχουν προειδοποιήσει για το θέμα, όταν ανέφεραν ότι επιθυμούν να καταθέσουν γραπτή πρόταση για εξαγορά της ΔΕΛΤΑ, οι εκπρόσωποι της MIG τους απάντησαν ευγενικά ότι η ΔΕΛΤΑ δεν πωλείται και αρνήθηκαν να παραλάβουν καν τον σχετικό φάκελο. Τα όσα επακολούθησαν θα μπορούσαν να μας βάλουν την ιδέα να κάνουμε κάτι αντίστοιχο στη NESTLE και την DANONE και μετά να δηλώνουμε ότι προσπαθούμε να τις εξαγοράσουμε και να πορευόμαστε με τις αντίστοιχες δάφνες! Η αίσθηση όμως του μέτρου και της σοβαρότητας πρέπει να λειτουργούν αποτρεπτικά σε τέτοια τεχνάσματα», αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση.

«Η ΔΕΛΤΑ, η αδιαφιλονίκητη ηγέτιδα εταιρεία στον χώρο της, δεν είναι προς πώληση. Η επόμενη κίνηση συγκέντρωσης στον χώρο των γαλακτοκομικών είναι η εξαγορά από την ΔΕΛΤΑ της ΜΕΒΓΑΛ, έστω και μέσα από νομικές διαδικασίες εφόσον οι μέτοχοι της ΜΕΒΓΑΛ επιμείνουν να μην σέβονται την δεσμευτική συμφωνία την οποία έχουν υπογράψει», καταλήγει η ανακοίνωση.

newsit.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ