ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΤΑΙ ΤΟ “ΔΙΕΞΟΔΙΚΟ ΕΤΥΜΟΛΟΓΙΚΟ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ”

βιβλιοΟ Σύνδεσμος Φιλολόγων ν. Λάρισας, το Βιβλιοπωλείο PROSPERUS και η Αντιδημαρχία Παιδείας, Νεολαίας και Αθλητισμού διοργανώνουν την παρουσίαση του καινούργιου βιβλίου του Κωνσταντίνου Τσιάρα “Διεξοδικό ετυμολογικό της αρχαίας ελληνικής γλώσσας”, την Τετάρτη 18 Μαρτίου 2015 και ώρα 8:30 μ.μ. στο Χατζηγιάννειο Πνευματικό Κέντρο.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν:

ο Αποστόλης Σουρλατζής, φιλόλογος, Δημοτικός Σύμβουλος Λάρισας

ο Κώστας Ντόλκος, φιλόλογος και

ο συγγραφέας Κωνσταντίνος Τσιάρας, φιλόλογος.

Συντονίζει η Κατερίνα Κοθρά, φιλόλογος

Επισκόπηση Βιβλίου

Το Διεξοδικό Συντακτικό της Αρχαίας Ελληνικής Γλώσσας αποτελεί τον καρπό της συστηματικής μελέτης και έρευνας 40 ετών του κλασικού φιλολόγου Κωνσταντίνου Γ. Τσιάρα.

Γράφηκε για τη λύση ενός δύσκολου συντακτικού προβλήματος, για την κατανόηση ενός κειμένου και τη σωστή μετάφρασή του και για τον καλό μαθητή και το φοιτητή και το φιλόλογο και τον αρχαιομαθή.

Η θέση του συγγραφέα είναι σαφής σε δυσκολίες που όλοι σχεδόν αποφεύγουν να θίξουν. Ενώ ανήκει στα περιγραφικά συντακτικά, σε πολλές περιπτώσεις δεν αποφεύγεται και η ερμηνεία προβληματικών συντακτικών φαινομένων.

Ακόμη, καταβλήθηκε μεγάλη προσπάθεια για τη διάταξη της ύλης του, ώστε να μη φοβίζει με τον όγκο του, αλλά να είναι εύχρηστο, ευχάριστο στην ανάγνωση, με ύλη εύληπτη χάρη στους πάρα πολλούς συγκεντρωτικούς πίνακες που περιέχει.

Αποτελεί πράγματι το vademecum (εγχειρίδιο αναφοράς) για όλους όσοι μελετούν την Αρχαία Ελληνική Γλώσσα και Γραμματεία.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com