ΛΥΣΗ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΒΟΣΚΟΤΟΠΩΝ ΖΗΤΟΥΝ ΟΙ ΑΓΕΛΑΔΟΤΡΟΦΟΙ

Συζήτησαν τα προβλήματά τους με τον βουλευτή των ΑΝ.ΕΛ. Β. Κόκκαλη

1611158_10203622856601921_1293657270_oΤην αποκατάσταση των αυθαίρετων μειώσεων της ενιαίας αποδεσμευμένης ενίσχυσης τους σε ποσοστά που ξεπερνούν και το 30%. και την αποπληρωμή με βάση τις δηλώσεις το 2014 ζητά η Ελληνική Κόκκινη Φυλή Βοοειδών από την ηγεσία του υπουργείου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Η διοίκηση της Ελληνικής Κόκκινης Φυλής Βοοειδών, με επικεφαλής τον πρόεδρο της κ.Αθανάσιο Νανά επισκέφτηκε στο γραφείο του τον βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων και Τομεάρχη Αγροτικού του κινήματος Βασίλη Κόκκαλη και του εξέθεσε τόσο το παραπάνω πρόβλημα, όσο και τα υπόλοιπα του κλάδου.

Όπως αναφέρουν οι βοοτρόφοι και στο σχετικό υπόμνημα που παρέδωσαν στον Λαρισαίο βουλευτή «το 2014 πολλά μέλη μας, κάτοχοι εκτατικών δικαιωμάτων, που τα ενεργοποιούσαν με δημόσιους ή δημοτικούς βοσκότοπους, αλλά και σε συνδυασμό με μισθωμένους ιδιωτικούς, είχαν μια μεγάλη μείωση της ενιαίας αποδεσμευμένης ενίσχυσης τους σε ποσοστά που ξεπερνούν και το 30%. Στην αναζήτηση της αιτίας, μας υποδείχτηκε βασικά ότι οι μειώσεις έγιναν με βάση την Υπουργική Απόφαση 22172/12-12-2014 ΥΠΑΑΤ, η οποία παρ’ όλα ταύτα αναφέρει ότι για τις κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις που τα εκτατικά τους δικαιώματα ενιαίας ενίσχυσης 2014 είναι μεγαλύτερα των 40.000 € η προσαρμογή των τελικά επιλέξιμων εκτάσεων των βοσκοτόπων δεν μπορεί να υπερβαίνει το 15% (και όχι 30%) προκείμενου να εξασφαλιστεί η απρόσκοπτη οικονομική δραστηριότητα τους. Επειδή εκ των πραγμάτων οι μειώσεις που μας έγιναν είναι μεγάλες και δημιούργησαν πρόβλημα στην οικονομική ευστάθεια και βιωσιμότητα των εκμεταλλεύσεων μας, ζητάμε την αποκατάσταση των αυθαίρετων μειώσεων και την αποπληρωμή με βάση τις δηλώσεις μας το 2014».

Ακόμη οι βοοτρόφοι κάνουν λόγο για τα προβλήματα που προκύπτουν στο πρόγραμμα της γενετικής βελτίωσης, με την επιλεξιμότητα των βοσκοτόπων, τις ζωοτροφές και την στήριξη των υποδομών.

Να σημειωθεί ότι με παρέμβαση του βουλευτή των ΑΝ.ΕΛ. Βασίλη Κόκκαλη η διοίκηση της Ελληνικής Κόκκινης Φυλής Βοοειδών θα συναντηθεί το πρωί της Τετάρτης με τον υφυπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας Παναγιώτη Σγουρίδη.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ