ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΤΙΜΗΣ ΣΤΟ ΝΕΡΟ ΖΗΤΑ Η ΛΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΗΜΟΥ ΤΥΡΝΑΒΟΥ

λαϊκηΣυνάντηση με το δήμαρχο Τυρνάβου Π. Σαρχώση είχαν σήμερα μέλη της Λαϊκής Επιτροπής του δήμου με στόχο να ζητήσουν να συζητηθούν στην προσεχή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου οι προτάσεις της επιτροπής για μειώσεις στην τιμή του νερού και για διαγραφή του τέλους 80% από τους λογαριασμούς του Αργυροπουλίου.

Τα μέλη της Λαϊκής Επιτροπής επέδωσαν ψήφισμα στον κ. Σαρχώση στο οποίο αναφέρονται τα εξής:

Με την παρούσα επιστολή μας θα θέλαμε να εκφράσουμε την ανησυχία μας, η οποία είναι και ανησυχία της πλειοψηφίας των συμπολιτών μας, σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις στο ζήτημα εξόφλησης των ληξιπρόθεσμων οφειλών για το νερό και το ενδεχόμενο διακοπής της παροχής, όπως προκύπτει από τα σημειώματα –ειδοποιητήρια της ΔΕΥΑΤ προς τους οικιακούς και όχι μόνο καταναλωτές.

Όπως γνωρίζετε η θέση μας για ότι χαρακτηρίζεται κοινωνικό αγαθό είναι ότι, αυτό πρέπει να παρέχεται δωρεάν. Επειδή όμως πιστεύουμε ότι αυτό είναι ανέφικτο στα πλαίσια της αστικής διαχείρισης, όπως προκύπτει και από τις μέχρι σήμερα πολιτικές και πρακτικές διαχείρισης, τόσο σε κεντρικό όσο και σε τοπικό επίπεδο, δεν σταματήσαμε να παλεύουμε, αλλά συνεχίζουμε να διεκδικούμε λύσεις προς όφελος και ανακούφιση των λαϊκών οικογενειών, που σήμερα βιώνουν πρόσθετες δυσκολίες εξ αιτίας της καπιταλιστικής  κρίσης.

Σ’ αυτά τα πλαίσια ζητάμε από την Δημοτική αρχή να πάρει όλα τα αναγκαία μέτρα και αποφάσεις για την οριστική επίλυση του προβλήματος για το νερό, που ταλανίζει εδώ και τέσσερα περίπου χρόνια τους συνδημότες μας.

Κατανοούμε ότι λόγω έλλειψης ταμιακής ρευστότητας της ΔΕΥΑΤ επιχειρείται η είσπραξη των ληξιπρόθεσμων οφειλών. Εκείνο που δεν κατανοούμε είναι ο τρόπος που επιχειρείται αυτό, δηλαδή ότι σε περίπτωση μη πληρωμής ή διακανονισμού θα προχωρήσει στην διακοπή της παροχής.

Χωρίς να είμαστε αντίθετοι σε ένα φιλολαϊκό διακανονισμό και οπαδοί του «δεν πληρώνω», οφείλουμε να επισημάνουμε ότι αυτό θα μπορούσε να γίνει εφ’ όσον εκπληρωθούν πρώτα ορισμένες  προϋποθέσεις, που έχουν τεθεί και από την πλειοψηφία των κατοίκων του ενιαίου Δήμου Τυρνάβου, Προϋποθέσεις για τις οποίες έχετε δεσμευτεί και προεκλογικά.

Αυτές είναι:

α) Η κατάργηση του ειδικού τέλους 80% στους λογαριασμούς νερού σε όλο το Δήμο.

β) Η διαγραφή του ειδικού τέλους 80% που έχει επιβληθεί στους λογαριασμούς νερού για τους κατοίκους του Αμπελώνα και Αργυροπουλίου.

Επί πλέον ζητάμε:

– Την μείωση της τιμής του νερού κατά 30%, σε όλο το Δημο.

– Την απαλλαγή των ανέργων από την πληρωμή του νερού για όσο διάστημα βρίσκονται στην ανεργία και τη μείωση της τιμής κατά 50% για όλους εκείνους που ζούν με εισόδημα κάτω από το «επίσημο» όριο της φτώχειας.

– Την αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης όπου αυτό απαιτείται.

Χωρίς να παραιτούμαστε από το σύνολο των διεκδικήσεών μας, όπως αυτές  διατυπώθηκαν στο υπόμνημά μας  της 15ης Οκτώβρη του 2014,

ΖΗΤΑΜΕ

Να γίνει συζήτηση στο προσεχές Δημοτικό Συμβούλιο και να παρθούν αποφάσεις για τα παραπάνω ζητήματα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ