ΠΕΝΤΑΜΕΡΗ ΓΙΑ ΤΗ ΡΕΥΣΤΟΤΗΤΑ ΖΗΤΑ Ο ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑΣ

τσιπραςΠενταμερή Συνάντηση για το ζήτημα της ελληνικής ρευστότητας στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής της Πέμπτης, ζήτησε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σε επικοινωνία που είχε με τον πρόεδρο του Eυρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ. O κ. Τσίπρας επιδιώκει πολιτική λύση για το ελληνικό πρόβλημα στο ανώτατο δυνατό επίπεδο.

Ο πρωθυπουργός ζήτησε στη πενταμερή Σύνοδο να μετάσχουν η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ, ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ, ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ο πρόεδρος της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι και ο ίδιος.

Περαιτέρω, ο Αλέξης Τσίπρας θα έχει το επόμενο διάστημα μπαράζ επαφών ξένους ηγέτες και υψηλόβαθμους αξιωματούχους, αρχής γενομένης από σήμερα Τρίτη στις 6 το απόγευμα, οπότε συναντάται με την υφυπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Βικτόρια Νούλαντ.  Εξάλλου, τη Δευτέρα το βράδυ συναντάται με την καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ στο Βερολίνο, οπού θα θέσει το χρηματοδοτικό κενό της χώρας στον απόηχο της Συνόδου Κορυφής της Πέμπτης, και ενδεχομένως της πενταμερούς συνάντησης αν το αίτημά του γίνει δεκτό.

Από γερμανικούς κυβερνητικούς κύκλους αναφέρεται ότι η επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού αποσκοπεί στην επιτάχυνση της υλοποίησης της συμφωνίας της 20ης Φεβρουαρίου.

«Η συνάντηση Μέρκελ – Τσίπρα, θα είναι συνάντηση ουσίας, και όχι για να βγουν κάποιες φωτογραφίες στο Βερολίνο» τόνισε την Τρίτη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης. «Προφανώς και θα τεθεί το θέμα της ρευστότητας» πρόσθεσε.

Επίσης, μετά το κρίσιμο ραντεβού με την Άνγκελα Μέρκελ σύμφωνα με Τα Νέα, θα συναντηθεί και με τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν στη Μόσχα στις 8 Απριλίου, καθώς το Κρεμλίνο απάντησε θετικά στο αίτημα του πρωθυπουργού.

Σήμερα, η Άνγκελα Μέρκελ θα συναντηθεί στην καγκελαρία με τον επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι με αντικείμενο θέματα της Ευρωζώνης.

Σημειώνεται ότι η Ουάσινγκτον παρενέβη εκ νέου για το ελληνικό ζήτημα τη Δευτέρα, με την οικονομική σύμβουλο του Μπαράκ Ομπάμα Kάρολαιν Άτκισον να επικοινωνεί με τον Γιάννη Δραγασάκη. Τού ζήτησε να τηρηθούν τα συμφωνηθέντα με τις Βρυξέλλες και να ολοκληρωθούν το συντομότερο οι διαπραγματεύσεις. «Θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν» τη διαβεβαίωσε ο Έλληνας αντιπρόεδρος.

skai.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ