ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΑΝΤΙΟ ΣΤΟΝ ΒΑΓΓΕΛΗ ΓΙΑΚΟΥΜΑΚΗ

ΠΛΟΙΟΣτο Σελλί Ρεθύμνου απ΄ όπου είναι η  καταγωγή της οικογένειας του Βαγγέλη Γιακουμάκη γράφεται στις 12 το μεσημέρι η τελευταία πράξη της τραγωδίας του 20χρονου σπουδαστή, που συγκλόνισε το πανελλήνιο. Η σορός του  νέου μεταφέρθηκε από τα Ιωάννινα κι έφτασε στις 6 το πρωί στο λιμάνι της Σούδας με το πλοίο «Κρήτη 2» της ΑΝΕΚ.

Φίλοι και συγγενείς περιμένουν να χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση της αυτοκτονίας του ενώ κόσμος θα μαζευτεί στις 8 το βράδυ μπροστά στο δημαρχείο Ιωαννίνων για να τιμήσει τη μνήμη του, με τη διοργάνωση των φορέων της πόλης. Στο Ρέθυμνο πραγματικά ο κόσμος είναι συγκλονισμένος. Χθες το βράδυ έγιναν πορείες στην Κρήτη. Ο κόσμος κουβαλούσε φωτογραφίες του κι όλοι έλεγαν πως αυτή η ιστορία πρέπει να γίνει αιτία για ν΄ αλλάξουν πράγματα.

Σύμφωνα με ψυχολόγους παιδιά σαν τον Βαγγέλη που δεν μπορούν να διαχειριστούν μια τέτοια κατάσταση δεν ανακοινώνουν τι τους συμβαίνει, αλλά την εξωραΐζουν, ώσπου δεν αντέχουν άλλο. Στο μεταξύ, ερωτηματικά γεννά το γεγονός ότι σύμφωνα με ηπειρωτικά μέσα ενημέρωσης ο ιδιωτικής ερευνητής της οικογένειας Γιώργος Τσούκαλης σημείωσε ότι εξαφανίστηκε το τετράδιο όπου είχαν καταγραφεί περιστατικά βίας από το φύλακα της σχολής.

Κι ενώ είναι δύσκολη η ολοκλήρωση της διαδικασίας για να τιμωρηθούν οι ένοχοι που οδήγησαν το Βαγγέλη σ΄ αυτήν την κατάσταση οι δικαστικές εξελίξεις είναι ραγδαίες στο θέμα των blogs για περιύβριση νεκρού.

Ορισμένοι πάντως θεωρούν ότι έστω και την τελευταία στιγμή τα στόματα πρέπει ν΄ ανοίξουν ώστε αυτή η υπόθεση να μη μείνει εδώ ώστε ν΄ αποφευχθούν στοχοποιήσεις άλλων παιδιών στο μέλλον.

Ήδη εκπαιδευτικοί φορείς και συνδικαλιστικά όργανα ζητούν ν΄ αλλάξουν πράγματα πάνω στο θέμα  του ακραίου εκφοβισμού ενώ αναζωπυρώνεται η συζήτηση για την αλλαγή νοοτροπίας στα «Ψηλά Χωριά».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ