ΤΕΛΟΣ ΣΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΙΓΝΙΤΗ ΤΗΣ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ Π. ΛΑΦΑΖΑΝΗ

Ικανοποίηση εκφράζει η βουλευτής Ηρώ Διώτη

λαφαζανηςΤην πρόθεση της κυβέρνησης να μειώσει την τιμή του αγροτικού ρεύματος εξέφρασε ο αρμόδιος Υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας Παναγιώτης Λαφαζάνης μιλώντας νωρίτερα σήμερα στη συνεδρίαση της Διαρκούς Μόνιμης Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής, βάζοντας παράλληλα τέλος στα σενάρια αξιοποίησης του λιγνιτικού πεδίου της Ελασσόνας.

Το μέλος της Επιτροπής και βουλευτίνα Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ Ηρώ Διώτη, με αφορμή την ενημέρωση του Υπουργού, τόνισε τα εξής:

«Είναι ιδιαίτερα σημαντικό για τον αγροτοκτηνοτροφικό κόσμο ότι η κυβέρνηση επανεπιβεβαίωσε την πρόθεσή της για μείωση των τιμολογίων της ΔΕΗ και την παροχή φθηνού ρεύματος προς τους αγρότες, ως εργαλείο για την παραγωγική τους δραστηριότητα. Φυσικά και χρειάζεται συγκεκριμένος σχεδιασμός, ο οποίος είναι στις προτεραιότητες του Υπουργείου, το οποίο θα ανακοινώσει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα εν ευθέτω χρόνω για την εφαρμογή του μειωμένου τιμολογίου, το οποίο έχει αποτελέσει έναν από τους προγραμματικούς άξονες του ΣΥΡΙΖΑ για την ανασυγκρότηση του αγροτικού τομέα.

Στο θέμα του λιγνίτη δε, το κυριότερο σημείο είναι ότι επιτέλους “κλείνει” για το νομό μας ο βραχνάς όλων των τελευταίων δεκαετιών που αφορούσε στην αξιοποίηση των λιγνιτικών κοιτασμάτων στην περιοχή της Ελασσόνας. Ο Υπουργός ήταν ξεκάθαρος ότι για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας λαμβάνονται πρωτίστως υπόψη τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της κάθε περιοχής και αναγνώρισε ότι η Ελασσόνα –και κατ’ επέκταση η ανάπτυξή της- βασίζεται στην αγροτοκτηνοτροφική παραγωγή και στα Προϊόντα Ονομασίας Προέλευσης.

Τούτου δοθέντος, ο Υπουργός αναγνώρισε ότι τα αγροτικά της προϊόντα αποτελούν το κεφάλαιο που πρέπει να αξιοποιηθεί και όχι ο λιγνίτης της, αποκλείοντας οριστικά το ενδεχόμενο εξόρυξης και χρήσης λιγνίτη στην περιοχή».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ