Δ. ΑΒΔΕΛΙΩΔΗΣ: Ο ΛΟΓΟΣ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΑΠΟΔΟΜΗΘΕΙ

OLYMPUS DIGITAL CAMERAΜε μικρή δυστυχώς προσέλευση ολοκληρώθηκε την Τρίτη στο αμφιθέατρο του 4ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας, το διήμερο σεμινάριο με θέμα τις βασικές αρχές του τρόπου εκφοράς του λόγου και την πειστική μεταβίβαση του νοήματος, που απευθύνθηκε κυρίως σε εκπαιδευτικούς της Λάρισας.

Εισηγητής ο καταξιωμένος σκηνοθέτης Δήμος Αβδελιώδης, ο οποίος τόνισε πως «… ο λόγος έχει αποδομηθεί  τα τελευταία 40 χρόνια στη χώρα μας, την ώρα που ο έντεχνος λόγος κουβαλάει όλο το συναίσθημα χωρίς καμιά παρερμηνεία».

Ο κ. Αβδελιώδης υπογράμμισε πως η αξία του κειμένου δοκιμάζεται όταν αυτό απαγγέλλεται  δημόσια, ενώ υποστήριξε ότι πλέον έχει χαθεί η αίσθηση της ανάγνωσης.

«Τα πάντα στην τέχνη είναι σχεδιασμένα και καλά δομημένα, κάτι που επιτρέπει και τον όποιο αυτοσχεδιασμό», κατέληξε ο Δήμος Αβδελιώδης.

Τη διήμερη συνάντηση διοργάνωσε η Αντιδημαρχία  Παιδείας, Νεολαίας και Αθλητισμού του Δήμου Λαρισαίων, σε συνεργασία με την ΕΛΜΕ ν. Λάρισας και την Ένωση Φιλολόγων, ενώ στο πλαίσιο των δράσεων πραγματοποιούνται σειρά θεατρικών παραστάσεων με «Το αμάρτημα της μητρός μου», του Γ. Βιζυηνού, σε σκηνοθεσία Δ. Αβδελιώδη, με τη συμμετοχή των ηθοποιών Θ. Καρπονίδη  και Αγ. Μανουρά.

Οι παραστάσεις δίνονται έως την Πέμπτη 19 Μαρτίου, στο Χατζηγιάννειο  Πνευματικό Κέντρο, με κόστος 5 ευρώ για τους μαθητές.

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ