ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΠΑΡΟΛΥΜΠΙΑΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ 

Σε θετικό κλίμα η συνάντηση Εργασίας του Δημάρχου Ελασσόνας κ. Νικ. Ευαγγέλου  με το Δίκτυο ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ

perΣε εποικοδομητικό  κλίμα πραγματοποιήθηκε η  συνάντηση εργασίας του  Δημάρχου Ελασσόνας  κ. Νικ. Ευαγγέλου  με εκπροσώπους  του Δικτύου ‘ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ”, στο Δημαρχείο Ελασσόνας. Στη συνάντηση αυτή το Δίκτυο “ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ”‘  είχε την ευκαιρία να θέσει υπόψη του δημάρχου  όλα εκείνα τα θέματα που αυτό  θεωρεί σημαντικά ,έτσι ώστε να δημιουργηθεί αναπτυξιακή δυναμική για την περιοχή της Ελασσόνας και της παρολύμπιας περιοχής, στην οποία το Δίκτυο έχει την έδρα του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μπήκαν στο μικροσκόπιο  όλες εκείνες οι παρεμβάσεις ,που θα ήταν χρήσιμες για την αναστροφή του κλίματος στην περιοχή ,μέσα από την αξιοποίηση του δυνατού Brand Name που λέγεται Όλυμπος και την ανάπτυξη όλων εκείνων των δράσεων που μπορούν να καταστήσουν τη περιοχή ,ως έναν αγαπημένο προορισμό για τα αθλήματα βουνού ,τον ορειβατικό τουρισμό και τα εξαιρετικά της προϊόντα.

Ο Όλυμπος , μοχλός ανάπτυξης ορειβατικού τουρισμού

Συγκεκριμένα συζητήθηκαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος  που αφορούν την αξιοποίηση των Κατασκηνώσεων  Κοκκινοπηλού , την αποπεράτωση του φράγματος Αγιονερίου, την Κατασκευή τριών (3) ορειβατικών καταφυγίων στην Θεσσαλική πλευρά του Ολύμπου ,όπως εδώ και χρόνια έχει συμβεί από την πλευρά της Πιερίας ,Ανακαίνιση υποδομών πίστας Καλλιθέας για τη διενέργεια αγώνων Μoto-Cross ,ποδηλάτου ,ελαφρών αυτοκινήτων formula κ.ά.,Ανάπτυξη του ΚΕΟΑΧ και ως  Χιονοδρομικού κέντρου Ορεινής Χιονοδρομίας ,Αθλητικού Σκι και Αθλητών Βουνού , Προστασία του Περιβάλλοντος ,καταγραφή υδάτινων πόρων ,Εντοπισμό εστιών μόλυνσης του υδροφόρου ορίζοντα  και λήψη μέτρων ,το θέμα του λιγνίτη,Ψήφιση από τη Βουλή του Νέου Κανονισμού Λειτουργίας του Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Ολύμπου , τον ορισμό των νέων Ζωνών ( από Α’ έως και Δ”) και των χρήσεων γης των Ζωνών αυτών ,Πιστοποίηση προϊόντων  με το Σήμα Ποιότητας  ¨ΟΛΥΜΠΟΣ”-ΠΓΕ  ,Ανάδειξη και προβολή της περιοχής ,Απομάκρυνση των πυρομαχικών από την ΠΑΠ Ελασσόνας κ.ά.

Δράσεις Δικτύου 2015  ,με όραμα και προοπτική

 

Αξιοσημείωτο είναι  ότι ο  Δήμαρχος Ελασσόνας κ. Ν. Ευαγγέλου αντιμετώπισε πολύ θετικά το Πρόγραμμα των δράσεων του Δικτύου “ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ” για το 2015 , για την πραγματοποίηση των οποίων το Δίκτυο ζήτησε τη στήριξη και τη συνεργασία του Δήμου , αφού αυτές αφορούν την ανάδειξη του Ολύμπου και της περιοχής  στο σύνολό της ,απογειώνουν την περιοχή ως τουριστικό προορισμό και συμβάλλουν στη δημιουργία αναπτυξιακής δυναμικής, θέματα που αποτελούν και για τον Δήμο ,μέγιστη προτεραιότητα. .

Συγκεκριμένα εξετάστηκαν τα  θέματα που αφορούν το  διάσημο 4ο Ιστορικό Ράλι Ολύμπου , που έχει γίνει θεσμός για τη Θεσσαλία και την Ελλάδα ,τα μεγάλα αθλητικά γεγονότα  στον Όλυμπο, εκδηλώσεις Πολιτισμού και προβολής των τοπικών προϊόντων ,εντός και εκτός Ελλάδος, η συμμετοχή σε εκθέσεις του Εξωτερικού, η υλοποίηση Συνεδρίων και Ημερίδων ,η ανάπτυξη της Κοινωνικής Οικονομίας για τη μείωση της ανεργίας ,αύξηση επιχειρηματικότητας ,προώθηση τοπικών προϊόντων,θέματα κοινωνικής αλληλεγγύης κ.α΄.

Στενή συνεργασία Δήμου  και Κοινωνίας των Πολιτών

Αξίζει να σημειωθεί τόσο η θετική αντιμετώπιση, αλλά  και η ύπαρξη στρατηγικού σχεδιασμού  από πλευράς του κ. Νικ. Ευαγγέλου  , ο οποίος  αναγνωρίζοντας   το σπουδαίο έργο της Κοινωνίας των Πολιτών και ιδιαίτερα του Δικτύου  ‘ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ” , εξέφρασε τη βούληση και την πολιτική του Δήμου  ,μέσα από σοβαρή και μεθοδική εργασία ,να επιτύχει με κάθε τρόπο την ανάπτυξη της περιοχής του Θεσσαλικού Ολύμπου , τη δημιουργία θέσεων εργασίας ,τη στήριξη των ευπαθών ομάδων με τη δημιουργία Κοινωνικών Δομών , την προβολή των δυνατών της  σημείων και γενικά την πλήρη και διάφανη αξιοποίηση του ΣΕΣ 2014-2020 προς όφελος όλων των πολιτών . Επίσης,,δήλωσε αλληλέγγυος  στις δράσεις του Δικτύου ‘ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ” , οι οποίες λόγω της σοβαρότητας και της εμβέλειάς τους , θα πρέπει να υποστηριχθούν απ’ όλους .

Στη συνάντηση με τον Δήμαρχο Ελασσόνας κ. Νικ. Ευαγγέλου ,  που επικράτησε κλίμα συνεργασίας που θα έχει συνέχεια,από πλευράς Δικτύου “ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ” , παρόντες ήταν ο Πρόεδρός του κ. Κων. Σκριάπας , ο Αντιπρόεδρος κ. Κ.Φουρκιώτης – Υπεύθυνος Αθλητισμού , Αθλημάτων βουνού και Οικονομικής Διαχείρισης Προγραμμάτων, ο Γεν. Γραμματέας κ.  Κων/νος Κυριλλίδης – Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων ,Τύπου και Επικοινωνίας,Ανάπτυξης Τηλεοπτικών Παραγωγών,Σχέσεων με ΜΜΕ,Συντονισμού Δράσεων Συλλόγων επ.Ελασσόνας και η κ.  Μπουζούκη Ελισσάβετ- Οικονομολόγος -Υπεύθυνη Βιώσιμης Ανάπτυξης ,Σχέσεων με την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση  και Συμβουλευτικής του Δικτύου ‘ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ”,    ,οι οποίοι δήλωσαν ότι το Δίκτυο θα υποστηρίξει κάθε πρωτοβουλία του Δήμου Ελασσόνας , που θα κινείται σε θετική κατεύθυνση και θα απαντά στις μεγάλες προκλήσεις που αφορούν την ανάπτυξη ,την κοινωνική αλληλεγγύη ,τα μεγάλα έργα ,τη διαχείριση των υδάτων, την ανεργία ,τη Νέα Γενιά, τη δημιουργία υποδομών ,την ανάπτυξη της Κοινωνικής Οικονομίας , την ανάδειξη του Ολύμπου αλλά και όλων των δυνατών σημείων του ,τη δημιουργία Αναπτυξιακού Προγράμματος “ΌΛΥΜΠΟΣ”  κ.α΄.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ