“ΦΩΤΙΑ” ΣΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΜΕΤΡΟΠΟΛ 

Ασκηση της Π.Υ. θορύβησε προς στιγμή τους Λαρισαίους στο κέντρο της πόλης

OLYMPUS DIGITAL CAMERAΉταν λίγο πριν τις 11.30 το πρωί όταν πυκνοί καπνοί άρχισαν να βγαίνουν από δωμάτιο του τρίτου ορόφου κεντρικού ξενοδοχείου της Λάρισας, οπότε και οι υπεύθυνοι αντιλαμβανόμενοι τον κίνδυνο κάλεσαν την Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Άμεση ήταν  η επέμβαση της ΠΥΛ, που αποκλείοντας τη γύρω περιοχή με τη συνδρομή και ανδρών της αστυνομίας επιχείρησε με 20 άνδρες, 4 οχήματα και το ειδικό «καλαθοφόρο» προκειμένου να απεγκλωβίσει άνδρα που βρισκόταν στην ταράτσα του ξενοδοχείου αλλά και να προχωρήσει στη διάσωση άλλου που είχε τραυματισθεί κατά την εκδήλωση της πυρκαγιάς και είχε χάσει τις αισθήσεις του από τους καπνούς.

Η επιχείρηση ολοκληρώθηκε επιτυχώς μετά από μισή ώρα περίπου, ενώ ο τραυματίας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο από άνδρες του ΕΚΑΒ.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAΠρόκειται ευτυχώς  για το σενάριο άσκησης της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Λάρισας που όπως εξήγησε αμέσως μετά στους δημοσιογράφους ο διοικητής της Πύραρχος  Κων/νος Σκούπρας  γίνεται «… στο πλαίσιο εξοικείωσης με δύσκολους χώρους».

Ο κ. Σκούπρας  εξήρε την ετοιμότητα της υπηρεσίας, ξεκαθάρισε ωστόσο πως σε ένα πραγματικό γεγονός οι συνθήκες είναι εντελώς διαφορετικές καθώς και τα διαθέσιμα μέσα ενώ επανέλαβε για πολλοστή φορά την ανάγκη προσβασιμότητας στους πεζόδρομους για την αντιμετώπιση ανάλογων περιστατικών.

Στο ίδιο μήκος κύματος και οι δηλώσεις του αρμόδιου αντιδημάρχου  κ. Καλτσά  ο οποίος τόνισε πως «… πρέπει να πείσουμε τους πάντες για μια πόλη βατή και προσβάσιμη».

OLYMPUS DIGITAL CAMERAΤο κέντρο της Λάρισας ξαναβρήκε λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι τους κανονικούς του ρυθμούς, αφού δεν ήταν λίγοι οι Λαρισαίοι που ανησύχησαν μέχρι να αντιληφθούν πως πρόκειται για άσκηση, κάτι που  οδήγησε τον επικεφαλής της επιχείρησης  να ζητήσει συγγνώμη από τους πολίτες για την αναστάτωση ευχαριστώντας τους παράλληλα και για την κατανόησή τους..

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ