ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ 25ΗΣ ΜΑΡΤΙΟΥ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ

25μαρτΜε σειρά εκδηλώσεων και κάθε λαμπρότητα θα γιορταστεί και φέτος η Εθνική επέτειος της 25ης Μαρτίου στην Αγιά. Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ως εξής: 

1.-  Τρίτη 24 Μαρτίου 2015

Γενικός σημαιοστολισμός των Δημοσίων, Δημοτικών, Ιδιωτικών καταστημάτων,  των καταστημάτων Ν.Π.Δ.Δ., Τραπεζών και Οικιών από της 8ης πρωινής ώρας της 23ης  Μαρτίου μέχρι και της δύσεως του ηλίου της 25ης Μαρτίου 2015.

Πραγματοποίηση των καθιερωμένων Σχολικών Εορτών (ομιλίες, ποιήματα κλπ) 11:30πμ   προσκύνημα στο Ηρώο των πεσόντων,  από τους Μαθητές των Σχολείων παρουσία των Τοπικών Αρχών.

2.-  Τετάρτη 25η Μαρτίου  2015

α) 10:15πμ  Συγκέντρωση των Επισήμων στην κεντρική πλατεία της πόλης

β) 10:30πμ  Επίσημη Δοξολογία στο Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Αντωνίου, εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από την καθηγήτρια του Γενικού Λυκείου Αγιάς κα. Τσιάτσιου Ανδρομάχη.

γ) 11:00πμ   Επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο Ηρώων  –  Κατάθεση Στεφάνων από τις Πολιτικές και  Στρατιωτικές Αρχές, οργανώσεις και φορείς  –  ενός λεπτού σιγή  – Εθνικός Ύμνος.

δ) 11:30 πμ  Παρέλαση στον πεζόδρομο της 25ης Μαρτίου  των μαθητών  των Νηπιαγωγείων,  Δημοτικών Σχολείων, Γυμνασίου , Λυκείου  και  ΕΠΑΛ

ε) Μετά το πέρας της παρέλασης θα παρουσιαστούν παραδοσιακοί χοροί από τους μαθητές του Γυμνασίου στην κεντρική πλατεία  της πόλης.

Με κάθε λαμπρότητα θα εορταστεί και η θρησκευτική γιορτή Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Γερακαρίου

ΤΡΙΤΗ  24 ΜΑΡΤΙΟΥ 2015

5:30 μμ   Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός προεξάρχοντος του Ιεροκήρυκος Αρχιμανδρίτου Επιφάνειου Οικονόμου 6:00 μμ   Προσέλευση Επισήμων

6:30 μμ   Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας μετά Ιερού κηρύγματος και αρτοκλασίας

Μετά το τέλος της τελετής θα ακολουθήσει δεξίωση στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού της Ευαγγελιστρίας Γερακαρίου.

Ανήμερα 25ης Μαρτίου Όρθρος και Πανηγυρική Θεία Λειτουργία.

 

 

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ