ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΣΤΗΝ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ!

DSC07819Την Τρίτη 17 Μάρτη ξεκίνησε η πραγματοποίηση του εκπαιδευτικού προγράμματος για παιδιά με τίτλο «Παραμύθια στην Πινακοθήκη!» με την Κρυσταλλία Μακατού στην Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας-Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα. Η Πινακοθήκη φίλεψε εκατό μαθητές από το 18ο Δημοτικό και το Δημοτικό Σχολείων Δένδρων-Πλατανουλίων παραμύθια εμπνευσμένα από τους πίνακες της συλλογής Γ.Ι. Κατσίγρα.

Έργα των Γ. Ψυχοπαίδη, Ε. Μπέρτσα-Δανιηλίδη, Ο. Καννέλη, Δ. Γαλάνη, Δ. Μπραέσα και Γ. Σικελιώτη, κάποια από τα οποία εκτέθηκαν για πρώτη φορά στο κοινό και με εναλλακτικό τρόπο «ζωντάνεψαν» στα μάτια των παιδιών μέσα από παραμύθια.

Στα πλαίσια του προγράμματος, το ίδιο απόγευμα 26 εκπαιδευτικοί της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης συμμετείχαν στο βιωματικό εργαστήριο με τίτλο «Όταν το λαϊκό παραμύθι αντάμωσε με την ζωγραφική…!», ήρθαν σε επαφή με τα έργα και πειραματίστηκαν στη διδασκαλία μέσω τέχνης (αφήγησης και ζωγραφικής).

Η συγκεκριμένη εκπαιδευτική δράση εντάσσεται στα πλαίσια της εβδομάδας αφήγησης για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Αφήγησης (20 Μάρτη) από τη ΔΠΛ-ΜΓΙΚ. Η εβδομάδα αφιερωμένη στα παραμύθια υλοποιείται από την Πινακοθήκη για οργανωμένες επισκέψεις μαθητών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Την Παρασκευή, 20 Μάρτη στις 18.30, θα πραγματοποιηθεί στη ΔΠΛ παράσταση αφήγησης παραμυθιών για μικρούς και μεγάλους.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ