Σχέδιο να αντικατασταθεί πιλοτικά το ερχόμενο έτος ο τρόπος τοποθέτησης διευθυντών στα σχολεία, με γενική ψηφοφορία των εκπαιδευτικών του κάθε σχολείου, επεξεργάζεται το υπουργείο Παιδείας. Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα Νέα», το μέτρο θα εφαρμοστεί από την επόμενη σχολική χρονιά.
Η παραπάνω είδηση προήλθε από τη συνάντηση που είχαν Σύλλογοι Π.Ε και Δ.Ε μετά από παράσταση διαμαρτυρίας, που πραγματοποιήθηκε στις 17 Μαρτίου, με τον Διευθυντή του αναπληρωτή Υπουργού Παιδείας κ. Πιλάλη και τον Σύμβουλο κ. Σκλάβο.
Η ρύθμιση που επεξεργάζεται ο αναπληρωτής υπουργός Τάσος Κουράκης, θα περιλαμβάνεται στο πολυνομοσχέδιο που θα κατατεθεί σε 15 μέρες περίπου στη Βουλή, ενώ το Σεπτέμβριο θα κατατεθεί νομοσχέδιο που θα που θα προβλέπει τις αρμοδιότητες των στελεχών εκπαίδευσης και τον τρόπο επιλογής τους για τις επόμενες σχολικές χρονιές (2016 – 17 και έπειτα).
Ετσι, από τον Σεπτέμβριο του 2015 αντί της παράτασης θητείας των στελεχών εκπαίδευσης (διευθυντών εκπαίδευσης, σχολικών συμβούλων, διευθυντών σχολικών μονάδων) που προγραμματιζόταν αρχικά, με την έναρξη της νέας χρονιάς ο Σύλλογος Διδασκόντων κάθε σχολείου θα συνεδριάζει για να επιλέγει με ψηφοφορία τον εκπαιδευτικό που θεωρεί ότι διαθέτει διευθυντικές ικανότητες.
Υποψηφιότητα θα μπορούν να θέσουν τα μέλη του Συλλόγου Διδασκόντων και ο νυν διευθυντής, ανεξάρτητα εάν προέρχεται από άλλο σχολείο. Δεν θα μπορεί όμως να θέσει υποψηφιότητα απλός εκπαιδευτικός άλλου σχολείου.
Οι σημερινοί διευθυντές θα έχουν δυνατότητα να επιλέξουν ανάμεσα στη θέση που υπηρετούν τώρα ή στην οργανική τους θέση ως υποψήφιοι.
Για περιπτώσεις σχολικών μονάδων στις οποίες δεν θα δηλωθούν υποψηφιότητες θα ληφθεί ειδική μέριμνα.