Κ. ΜΠΑΡΓΙΩΤΑΣ: ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ Η ΦΩΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΜΑΞΟΣΤΟΙΧΙΑ ΤΗΣ ΓΡΑΜΜΗΣ ΛΑΡΙΣΑ – ΒΟΛΟΣ

ΜΠΑΡΓΙΩΤΑΣΕπίκαιρη ερώτηση για τα προβλήματα στη σιδηροδρομική συγκοινωνία της γραμμής Βόλου – Λάρισας κατέθεσε ο βουλευτής Λάρισας του Ποταμιού, κ. Κώστας Μπαργιώτας, προς τον Υπουργό Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Αιγαίου.

Για δεύτερη φορά μέσα σε ένα μήνα η τοπική αυτοκινητάμαξα του ΟΣΕ που πραγματοποιεί το καθημερινό δρομολόγιο «Βόλος-Λάρισα» και το αντίστροφο πήρε φωτιά. Πρόκειται για ένα από τα παλαιότερα τρένα που ανήκουν στο στόλο του ΟΣΕ. Είχε κατασκευαστεί την περίοδο του ’90 στα ναυπηγεία Σκαραμαγκά, αρχικά χρησιμοποιήθηκε στη σιδηροδρομική γραμμή «Αθήνα–Χαλκίδα» και εδώ και περίπου 15 χρόνια πραγματοποιεί το δρομολόγιο «Βόλος-Λάρισα». Λόγω συχνών βλαβών, η εναλλαγή του τροχαίου υλικού έχει καταντήσει αναγκαίο φαινόμενο. Η τοπική κοινωνία είναι αναστατωμένη και ο Σύνδεσμος Σιδηροδρομικών Θεσσαλίας εδώ και μήνες κρούει τον κώδωνα του κινδύνου. Η αναβάθμιση του σιδηροδρομικού δικτύου –πέρα από τα ζητήματα ασφάλειας- θα συμβάλει στη μείωση του χρόνου διαδρομής, στην αύξηση των εμπορευματικών μεταφορών, στην τουριστική ανάπτυξη της περιοχής, στον περιορισμό της περιβαλλοντικής όχλησης και σε οικονομικότερες μετακινήσεις.

Το ΠΟΤΑΜΙ ζητά απαντήσεις: θα αντικατασταθούν άμεσα οι παλαιές αυτοκινητάμαξες, όπως έχει δεσμευτεί  η Διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ; Σε ποιο στάδιο βρίσκονται οι εργασίες, α’ και β’ φάσης, του έργου «Αναβάθμιση με ηλεκτροκίνηση της υφιστάμενης σιδηροδρομικής γραμμής Λάρισα-Βόλος», το οποίο εντάχθηκε στις 19.06.2012 στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων; Πότε θα ολοκληρωθεί το έργο;

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ