Ο ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟΣ Ν. ΜΑΛΑΚΟΣ, Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ Η ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΟΔΟΠΟΙΙΑ…

tyrnΠολλά και ενδιαφέροντα όσα συζητήθηκαν στη χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, αλλά εκείνα που μονοπώλησαν την αρχή της συνεδρίασης ήταν το θέμα της διαχείρισης, επί δημαρχίας Ν. Μαλάκου, των πληροφοριακών συστημάτων του δήμου, από άτομο που προσέφερε κοινωφελή εργασία στο δήμο στο πλαίσιο της ποινής που έκτιε στη φυλακή.

Και ενώ τα ερωτήματα που έθεσε ο δήμαρχος Π. Σαρχώσης, πολλά από τα οποία κυριαρχούν και στην τοπική κοινωνία, παρέμειναν αναπάντητα από τον κ. Μαλάκο, ο πρώην δήμαρχος χωρίς να λάβει υπόψη του για μια ακόμη φορά τις αντιρρήσεις που εξέφρασαν και στο παρελθόν διευθυντικά στελέχη του δήμου, αλλά και καταγγελίες για τον τρόπο που λειτουργούσε το εν λόγω πρόσωπο που είχε την ευθύνη των πληροφοριακών συστημάτων, ούτε λίγο ούτε πολύ τον εμφάνισε ως ευεργέτη του δήμου προκαλώντας θυμηδία.

“Αιδώς Αργείοι…” είναι το λιγότερο που μπορούμε να πούμε στον αμετανόητο Ν. Μαλάκο.

***

Και αφού μιλάμε για αμετανόητο πρέπει να σταθούμε στα όσα ανέφερε, για μια ακόμη φορά χθες, στα περί δημοκρατίας και σεβασμού της, απευθυνόμενος στην παράταξη της πλειοψηφίας, για να εισπράξει άμεση και οργισμένη απάντηση από τον δημοτικό σύμβουλο Γιάννη Γκαμπέτα, ο οποίος του είπε κατάμουτρα ότι δεν δέχεται μαθήματα δημοκρατίας από άτομο που έφερε τα ΜΑΤ και την αστυνομία στο δημαρχείο καταθέτοντας και μηνύσεις κατά διαμαρτυρόμενων πολιτών. Δυστυχώς όμως ο κ. Μαλάκος για μια ακόμη φορά χαρακτήρισε τραμπούκους και κατευθυνόμενους τους διαμαρτυρόμενους κατοίκους του Αμπελώνα, λες και δεν πήρε το μάθημά του στις εκλογές της περυσινής άνοιξης, ούτε φαίνεται να έλαβε υπόψη του την επισήμανση του κ. Γκαμπέτα ότι δεν μπορεί να είναι τραμπούκοι όσοι διαμαρτύρονται και διεκδικούν.

***

Εκείνο όμως που έκανε πολλούς να μην πιστεύουν στα αφτιά τους ήταν η επιμονή του κ. Μαλάκου να συζητηθεί το θέμα της αγροτικής οδοποιίας, θέμα απαγορευμένο και ξεχασμένο στη θητεία του αφού πέρα από αποσπασματικές κινήσεις δεν έγινε κανένα έργο με σχεδιασμό και στόχους. Ο κ. Μαλάκος, πιστεύοντας ότι ο κόσμος ξεχνά γρήγορα και εύκολα και με δεδομένο ότι σε πολλά σημεία που έγιναν παρεμβάσεις το προηγούμενο διάστημα λόγω των έντονων βροχοπτώσεων αντιμετωπίζουν και πάλι πρόβλημα, επιχείρησε να ανακινήσει το θέμα για να δημιουργήσει θόρυβο και να κερδίσει εντυπώσεις.

Δικαιολογημένα λοιπόν κάποιος από την πλευρά της πλειοψηφίας τόνισε με νόημα: “εκεί που μας χρωστούσαν μας πήραν και το βόδι”, αναφερόμενος στον κ. Μαλάκο…

Πάντως με τη συνολική στάση του κ. Μαλάκου παραλίγο να τιναχθεί στον αέρα η χθεσινή συνεδρίαση η οποία διακόπηκε για λίγα λεπτά ώστε να ηρεμήσουν τα πνεύματα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ