ΥΠΕΡΨΗΦΙΣΤΗΚΕ Ο ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ

«Κόντρες» για Ενεργούς Πολίτες και παραχώρηση του Χατζηγιάννειου Πνευματικού Κέντρου

OLYMPUS DIGITAL CAMERAΑπουσία του δημάρχου Λαρισαίων Απόστολου Καλογιάννη που βρίσκεται στην Αθήνα για θέματα ΔΕΥΑ και με 31 θέματα στην ημερήσια διάταξη πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λάρισας.

Στο πλαίσιο της συνεδρίασης υπερψηφίστηκε με συντριπτική πλειοψηφία ο προγραμματισμός προσλήψεων προσωπικού του Δήμου, αφού κατά περίπτωση διαφώνησαν και καταψήφισαν οι δημοτικοί σύμβουλοι της Νέας Λάρισας και της Λαϊκής  Συσπείρωσης, ενώ η απόφαση αφορά στην πρόσληψη 220 εργαζομένων με συμβάσεις ορισμένου χρόνου, συμβάσεις έργου, μέσω ΕΣΠΑ κλπ.

Σύμφωνα με το δημαρχεύοντα Γιώργο Σούλτη ο Δήμος Λαρισαίων απάντησε σε σχετική εγκύκλιο του υπ. Εσωτερικών σχετικά με τα κενά που υπάρχουν στις υπηρεσίες του και τις αναγκαίες προσλήψεις, ενώ αναμένονται και 100 εκκρεμείς διορισμοί από επιτυχόντες σε διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ.

Παράλληλα το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε  και την πρόσληψη 140 εργαζομένων στην καθαριότητα των σχολείων προκειμένου να καλύψει τις ανάγκες σε περίπτωση που δεν συνεχισθεί η πληρωμή τους από το Ίδρυμα Νεότητας.

Τέλος δεν έλειψαν οι «κόντρες» στη σημερινή συνεδρίαση με αφορμή την παραχώρηση του «Χατζηγιάννειου» για την πραγματοποίηση εκδήλωσης που προκάλεσε την αντίδραση της Ιεράς Μητρόπολης, με τη Ρένα Καραλαριώτου  να αναρωτιέται «… πως παραχωρήσαμε δωρεάν την αίθουσα σε ιδιώτη», ενώ αντιδράσεις προκάλεσε και η πρόταση για συνεργασία με τους Ενεργούς Πολίτες για τη λειτουργία και αναμόρφωση του Αισθητικού Άλσους, με τη Λαϊκή  Συσπείρωση διά του Πέτρου Κρίκη  να ζητά την αναβολή του θέματος και την επικεφαλής της  αντιπολίτευσης να κάνει λόγο «… για ελλειπή  εισήγηση από την πλευρά της αρμόδιας αντιδημάρχου».

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ