ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟ ΘΟΔΩΡΟ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟ ΣΤΟ ΧΑΤΖΗΓΙΑΝΝΕΙΟ

ceb1ceb3ceb3ceb5cebbcebfcf80cebfcf85cebbcebfcf83Μετά από μια σειρά αξιόλογες ταινίες του παγκόσμιου κινηματογράφου, ταινίες που έκαναν το κοινό να επιστρέψει στην αίθουσα, η Κινηματογραφική Λέσχη Λάρισας σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Πολιτισμού & Επιστημών του Δήμου Λαρισαίων, την Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας και το Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας, διοργανώνει για τις 30,31 Μαρτίου και 1,2 Απριλίου, αφιέρωμα στο σκηνοθέτη Θόδωρο Αγγελόπουλο.

Θα προβληθούν οι ταινίες του: “Θίασος”, “Το μετέωρο βήμα του πελαργού” και “Το βλέμμα του Οδυσσέα”, στο Χατζηγιάννειο Πνευματικό Κέντρο.

Την Πέμπτη 2 Απριλίου θα προβληθεί το ντοκιμαντέρ της Μαργαρίτας Μαντά, όπου μετά από χρόνια ο Θόδωρος Αγγελόπουλος επιστρέφει στα Ζαγοροχώρια, τον τόπο της πρώτης του ταινίας “Αναπαράσταση” και θυμάται…

Στην ίδια εκδήλωση θα προβληθούν εικόνες από τις επισκέψεις του σκηνοθέτη στην πόλη μας. Μουσικό σχήμα με επικεφαλής τον Σπύρο Καβαλλιεράτο θα ερμηνεύσει μουσικές και τραγούδια της Ελένης Καραΐνδρου από τις ταινίες του δημιουργού.

travelling-playersΘα παραβρεθούν, η Φοίβη Αγγελοπούλου, η Ελένη Αγγελοπούλου-σκηνοθέτης, ο Στάθης Βαλούκος -θεωρητικός κινηματογράφου, ο Χάρης Παπαδόπουλος-σκηνοθέτης, συνεργάτης του Τεό και πρόεδρος της Εταιρείας Σκηνοθετών, ο Κώστας Τσιάνος, ο Γιώργος Ζιάκας-σκηνογράφος, συνεργάτης του, καθώς και οι ηθοποιοί Μάνια Παπαδημητρίου, Τάνια Παλαιολόγου και Βασίλης Κολοβός, πρωταγωνιστής στις ταινίες “Τοπίο στην ομίχλη” και “Το λιβάδι που δακρύζει”.

Την επιμέλεια της εκδήλωσης έχει η πρόεδρος της Κινηματογραφικής Λέσχης, θεατρολόγος και ηθοποιός, Θεοδώρα Μουκούλη.

Να σημειωθεί, ότι το αφιέρωμα πραγματοποιείται με αφορμή τη συμπλήρωση τριών χρόνων από τον ξαφνικό θάνατό του.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ