ΟΔΗΓΗΘΗΚΕ ΣΤΟ ΨΥΧΙΑΤΡΕΙΟ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΨΕΥΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

facebookΈνας άνδρας συνελήφθη από την αστυνομία και τέθηκε υπό ψυχιατρική παρακολούθηση για σχεδόν τρεις ημέρες όταν έγραψε μια ψεύτικη απειλή αυτοκτονίας στο Facebook, για να …τσεκάρει το πρόγραμμα πρόληψης αυτοκτονιών του…

Ο Shane Tusch, ένας ηλεκτρολόγος από το San Mateo της Καλιφόρνιας, απείλησε με ανάρτηση στο Facebook ότι θα κρεμαστεί από τη γέφυρα Golden Gate.

Ένας άλλος χρήστης του Facebook, που είδε την ανάρτηση, ειδοποίησε την αστυνομία, η οποία και τον συνέλαβε, ενώ το Facebook ανέστειλε το λογαριασμό του.

Ο κ Tusch μετά τη σύλληψή του υποστήριξε οτι: “Το Facebook θα πρέπει να αφήσει την πρόληψη των αυτοκτονιών στην οικογένεια και τους φίλους. Ήθελα να τονίσω ότι το Facebook δεν θα πρέπει να συμμετέχει σε αυτό.”

Το Facebook από το Φεβρουάριο έχει προσθέσει επιπλέον εργαλεία ώστε να καταστεί ευκολότερο για τους χρήστες να αναφέρουν αναρτήσεις για τις οποίες θεωρούν ότι υπάρχει κάποιο πρόβλημα.

Εάν αναφερθεί κάτι, εμφανίζεται ένα πλαίσιο στους χρήστες που λέει: «Γεια σου, ένας φίλος νομίζει ότι μπορεί να βρίσκεσαι σε δύσκολη κατάσταση και μας ζήτησε να εξετάσουμε την πρόσφατη ανάρτησή σου”. Στη συνέχεια, δίνει στους χρήστες τη δυνατότητα να «επικοινωνήσουν με ένα φίλο ή με κάποιον εργαζόμενο από τη γραμμή στήριξης» ή να «ζητήσουν συμβουλές και υποστήριξη».

Αν θεωρηθεί ότι υπάρχει άμεσος κίνδυνος, μπορεί ο χρήστης που είδε την ανάρτηση, να επικοινωνήσει με την αστυνομία και να ζητήσει να ελέγξουν τον χρήστη που έκανε την ανησυχητική ανάρτηση.

Το Facebook ανακοίνωσε ότι δεν μπορεί να σχολιάσει το περιστατικό.

independent.co.uk

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ