ΤΙ ΣΥΖΗΤΗΘΗΚΕ ΣΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΠΥΣΔΕ ΛΑΡΙΣΑΣ

Ενημερωτικό κείμενο των αιρετών Παναγιώτη Ρεμπάπη (τακτικός) και Δημήτρη Κοντελέ (αναπληρωματικός)

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙΣχετικά με τα θέματα ημερήσιας διάταξης και τις αποφάσεις που πάρθηκαν στις τέσσερις τελευταίες συνεδριάσεις του ΠΥΣΔΕ Λάρισας, σας ενημερώνουμε για τα παρακάτω:

  1. Προσωρινές τοποθετήσεις εκπαιδευτικών σε λειτουργικά κενά Δ.Ε. Λάρισας για το διδακτικό έτος 2014-2015 αιτήσεις και ενστάσεις. Τροποποιήσεις, ανακλήσεις. Συνεχίζεται να διαταράσσεται η ομαλή λειτουργία των σχολείων και μάλιστα στο μέσον και προς το τέλος της σχολικής χρονιάς. Εξακολουθούν να υπάρχουν περιπλανώμενοι εκπαιδευτικοί οι οποίοι να τοποθετούνται για να καλύψουν κενά, να ανακαλούνται για να καλύψουν άλλα, και πάλι να επανατοποθετούνται αλλάζοντας τμήματα και μαθητές, εκτός αν συντρέχουν ειδικοί λόγοι. Ο εκπαιδευτικός δεν έχει μόνο υποχρεώσεις, αλλά ανάγκες και δικαιώματα και δεν μπορεί να είναι διαθέσιμος και περιπλανώμενος σε όλη την διάρκεια της σχολικής χρονιάς, μετακινούμενος από σχολείο σε σχολείο. Εάν είχαν υιοθετηθεί  από την αρχή της χρονιάς οι προτάσεις του κλάδου το πρόβλημα δεν θα είχε πάρει αυτά χαρακτηριστικά. Να θυμίσουμε ότι είναι κατάκτηση του κλάδου οι συνάδελφοι να επιστρέφουν στις οργανικές τους θέσεις.
  2. Διαθέσεις εκπαιδευτικών στο Ε.Κ Ελασσόνας. Εγκρίθηκαν ομόφωνα.
  3. Αιτήσεις για χορήγηση άδειας άσκησης ιδιωτικού έργου με αμοιβή. Εξετάστηκαν αιτήσεις συναδέλφων. Κάποιες εγκρίθηκαν ομόφωνα. Υπήρξαν όμως  και περιπτώσεις όπου τα απαραίτητα δικαιολογητικά δεν συνοδεύονταν από βεβαίωση του φορέα και υπογεγραμμένο πρόγραμμα. Η θέση μου στην οποία συμφώνησαν άλλα 2 μέλη του Συμβουλίου ήταν να προσκομίσουν τα σχετικά έντυπα και μετά να εγκριθούν. Στις συνεδριάσεις του Συμβουλίου που ακολούθησαν, αφού τα προσκόμισαν εγκρίθηκαν ομόφωνα.
  4. Υποχρεωτική ανάθεση υπερωριών. Σύμφωνα με τις θέσεις μας, είμαστε αντίθετοι στην ανάθεση υπερωριών-πολύ περισσότερο στην ανάθεση υποχρεωτικών υπερωριών- συνεπώς τάχθηκα κατά.
  5. Διαθέσεις εκπαιδευτικών στο 1ο και 2ο Ε.Κ Λάρισας. Εγκρίθηκαν ομόφωνα.
  6. Γνωμοδότηση για τη συνάφεια Διδακτορικού διπλώματος. Εξετάστηκε μια αίτηση και η γνωμοδότηση της συνάφειας ήταν ομόφωνη.
  7. Ορισμός Αναπληρωτή Υποδιευθυντή στο Γυμνάσιο-ΛΤ Μακρυχωρίου. Επειδή θεωρώ ότι ο Σύλλογος Διδασκόντων είναι το κυρίαρχο όργανο του σχολείου πρότεινα την αναπομπή του πρακτικού του Συλλόγου Διδασκόντων προκειμένου να προτείνει ο Σύλλογος αναπληρωτή Υποδιευθυντή και όχι αντικατάσταση Υποδιευθυντή και να αποφασίσει ξανά σύμφωνα με το ν. 1566, άρθρο 11, κεφάλαιο Ε΄, παράγραφος 1 και της παρ.17 της Υ.Α Δ/5716(ΠΑΙΔ) της 15/21.4.88. Η πρόταση αυτή έλαβε 4 ψήφους.
  8. Επανεξέταση αναγνώρισης προϋπηρεσίας εκπαιδευτικού. Αποφασίστηκε να σταλεί σχετικό ερώτημα στο Υπουργείο για να υπάρχει και η νομική άποψη της υπηρεσίας.
  9. Πρόσκληση προς τη Δ/ντρια του 5ου Γυμνασίου Λάρισας προκειμένου να δώσει διευκρινήσεις. Υποστήριξα τη θέση ότι το θέμα για το οποίο καλείται δεν είναι στην αρμοδιότητα του ΠΥΣΔΕ. Η πρόταση αυτή πήρε 3 ψήφους.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ