ΠΩΣ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ Η MICROSOFT ΤΑ WINDOWS 10 ΣΕ ΣΥΣΚΕΥΕΣ ANDROID;

Android-Windows-10Όπως φαίνεται η Microsoft ανέπτυξε τη δική της τεχνολογία που μπορεί να μετατρέψει τα κινητά με Android, σε συσκευές που τρέχουν Windows 10.

Στην καλοκαιρινή παρουσίαση των Windοws 10, η Microsoft αποκάλυψε, μια συμφωνία που έχει με την κινεζική εταιρεία κατασκευής κινητών συσκευών Xiaomi. Σύμφωνα με το σχέδιο, κάποιοι ιδιοκτήτες των συσκευών της Xiaomi, Mi 4, ένα Android smartphone, θα είναι σε θέση να εγκαταστήσουν και να δοκιμάσουν τα Windows 10 Technical Preview, για να δώσουν ένα feedback στην Microsoft που φυσικά θα αφορά την λειτουργικότητα του Project.

Πως γίνεται όμως να εγκαταστήσουν οι ενδιαφερόμενοι τα Windows 10 σε μια συσκευή Android;

Σύμφωνα με το TechCrunch αυτό μπορεί να γίνει με ένα custom-based ROM. Τέτοια ROMs (με read-only memory), μπορούν ουσιαστικά να εγκαταστήσουν εικόνες ενός λειτουργικού συστήματος, και χρησιμοποιούνται συνήθως για την αντικατάσταση ενός λειτουργικού συστήματος μιας συσκευής με ένα προσαρμοσμένο. Για παράδειγμα, η CyanogenMod προσφέρει ένα customized Android ROM που μπορεί να αντικαταστήσει την έκδοση ενός λειτουργικού Android που έρχεται με μια συσκευή. Στην περίπτωση αυτή, το flashed ROM θα «γράψει» πάνω από το Android, για να μετατρέψει τη συσκευή σε ένα ολοκληρωμένο τηλέφωνο με Windοws 10, εφοδιασμένο με τις απαραίτητες υπηρεσίες της Microsoft.

Η Microsoft επιβεβαίωσε την υπόθεση του TechCrunch αναφέροντας ότι οι ιδιοκτήτες των συσκευών Xiaomi Mi4 θα είναι σε θέση να κάνουν «flash» τα Windows 10 στις συσκευές τους. «Αυτή η συνεργασία μεταξύ της Xiaomi και της Microsoft θα βοηθήσει στο να έχουμε άμεσα σχόλια από τους χρήστες και να συνεχίσουμε να βελτιώνουμε τους. Η Microsoft είναι ενθουσιασμένη που η Xiaomi αγκαλιάζει τα Windows 10,» δήλωσε η Microsoft στο TechCrunch.

Μέχρι στιγμής, το πρόγραμμα περιορίζεται στην Κίνα και μόνο για συσκευές Xiaomi. Ωστόσο, η Microsoft φέρεται να έχει σχέδια για περαιτέρω διάθεση των custom Windows 10 ROMs σε περισσότερες συσκευές, σύμφωνα με το TechCrunch.

Να υπενθυμίσουμε ότι τα Windows 10 είναι κυκλοφορήσουν αυτό το καλοκαίρι σε 190 χώρες και 111 γλώσσες. Η αναβάθμιση θα είναι δωρεάν για όσους χρησιμοποιούν Windows 7 ή Windows 8.1. Το νέο λειτουργικό σύστημα είναι σχεδιασμένο να λειτουργεί σε smartphones, tablets και υπολογιστές.

iguru.gr

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com