Η ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΛΙΝΑ ΜΟΥΣΙΩΝΗ ΣΤΟ 4ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΥΡΝΑΒΟΥ

filanagnosia2Στο πλαίσιο των δράσεων για την προώθηση της Φιλαναγνωσίας το 4ο Δημοτικό Σχολείο Τυρνάβου φιλοξένησε τη συγγραφέα παιδικών παραμυθιών κ. Λίνα Μουσιώνη. Η συγγραφέας συζήτησε με τους μαθητές των Α, Β και Γ τάξεων για το περιεχόμενο των βιβλίων που διάβασαν καθώς και για τη διαδικασία έμπνευσης και συγγραφής μιας ιστορίας. Στη συνέχεια όλες οι τάξεις είχαν να παρουσιάσουν κάτι ξεχωριστό.

Οι μικροί μας αναγνώστες των Α και Β τάξεων διάβασαν το βιβλίο ¨Η Μεγάλη Περιπέτεια του Λι και του Φι”, ενώ η Γ τάξη την ¨Πριγκίπισσα Κουμ Κουάτ και τα κλεμμένα Χαμόγελα”. Οι αναγνώσεις των παιδιών είχαν πλαισιωθεί από ζωγραφιές και χειροτεχνίες σχετικές με το περιεχόμενο των βιβλίων καθώς και από ένα μικρό μουσικοκινητικό δρώμενο που είχαν προετοιμάσει σε συνεργασία με τις εκπαιδευτικούς θεατρικής αγωγής και εικαστικών του σχολείου μας.

Τα παιδιά ενθουσιάστηκαν με το διαδραστικό τρόπο που η ίδια η κυρία Μουσιώνη τους διάβασε τα βιβλία της και την προσκάλεσαν να επισκεφτεί ξανά το σχολείο.

filanagnosia3Όμως όπως η ίδια η κ. Μουσιώνη τόνισε στα παιδιά  και στους εκπαιδευτικούς του σχολείου: “Η φιλαναγνωσία δεν εξαντλείται με την επίσκεψη ενός συγγραφέα σε ένα σχολείο. Ούτε με την ανάγνωση των βιβλίων του. Είναι μια διαρκής και απαιτητική διαδικασία Μια σχέση αμφίδρομη. Θέλει δουλειά, έμπνευση, και πάθος!”

Τη δράση συντόνισαν οι εκπαιδευτικοί Μπλάκου Θεοδώρα, Ψαθά Φωτεινή, Τζίκα Μάρια, Ναούμ Δήμητρα, Διψάνα Αλεξάνδρα.

filanagnosia

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ