ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΤΟΥ Γ. ΛΑΜΠΡΟΥΛΗ ΣΕ ΠΛΗΓΕΙΣΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΓΕΤΟ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΕΜΠΩΝ

107_0467Αντιπροσωπεία της Τομεακής Επιτροπής Υπαίθρου  του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Γιώργου Λαμπρούλη,  βουλευτή του Κόμματος συνοδευόμενο από το δημοτικό σύμβουλο της Λαϊκής Συσπείρωσης Τεμπών Μπίκα Χρήστο , περιόδευσε, το πρωινό της Δευτέρας 23 Μαρτίου, στην περιοχή Συκουρίου του Δήμου Τεμπών που επλήγη από τον πρόσφατο παγετό.

Ήρθαν σε επαφή με αμυγδαλοπαραγωγούς της περιοχής και διαπίστωσαν τόσο από την ενημέρωση των συνομιλητών τους όσο και από επισκέψεις σε καλλιέργειες αμυγδαλιάς το μέγεθος της καταστροφής.

Ο κ. Λαμπρούλης εξέφρασε τη συμπαράσταση του ΚΚΕ και δήλωσε ότι πρέπει να γίνουν άμεσα οι εκτιμήσεις της καταστροφής από τον ΕΛΓΑ και να δοθούν αποζημιώσεις στους αμυγδαλοκαλλιεργητές. Δεσμεύτηκε να φέρει το ζήτημα στη Βουλή ακόμη και με Επίκαιρη Ερώτηση προς τον αρμόδιο υπουργό και κάλεσε τους πληγέντες αγρότες της περιοχής να προχωρήσουν σε αγωνιστική διεκδίκηση δίκαιων αποζημιώσεων για τις παραπάνω καταστροφές.

107_0462Ο εφησυχασμός και η επανάπαυση είναι πάντα αντίπαλος στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην παραγωγή τους, τόσο από τις καιρικές συνθήκες, όσο και από τις αντιαγροτικές επιλογές της ΕΕ και όλων, διαχρονικά, των μέχρι σήμερα ελληνικών κυβερνήσεων.

Σε συνέχεια αυτής της πρωτοβουλίας η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ θα επισκεφτεί αύριο τον προϊστάμενο του ΕΛΓΑ στη Λάρισα προκειμένου να ζητήσει να αποσταλούν έγκαιρα κλιμάκια του ΕΛΓΑ στην περιοχή για να εκτιμήσουν τις ζημιές που προκλήθηκαν από  τον παγετό.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ