ΣΕ ΠΑΓΕΤΟΠΛΗΚΤΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΥΡΝΑΒΟΥ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΚΙΟ ΤΟΥ ΕΛΓΑ

ΠΑυτοψία σε πληγείσες από τον πρόσφατο παγετό της 21ης Μαρτίου πραγματοποίησαν σήμερα στελέχη του ΕΛΓΑ Λάρισας συνοδευόμενα από τον δήμαρχο Τυρνάβου, δημοτικού συμβούλους και αγρότες της περιοχής ώστε να κάνουν μία πρώτη εκτίμηση του μεγέθους της ζημιάς που προκάλεσε σε καλλιέργειες οπωροφόρων δένδρων ο παγετός. 

Σύμφωνα με τς πρώτες εκτιμήσεις φαίνεται ότι υπάρχει σημαντική ζημιά και γι’ αυτό θα πρέπει οι αγρότες να προχωρήσουν σε αναγγελία της ζημιάς στον ΕΛΓΑ ώστε να δρομολογηθούν οι διαδικασίες εκτίμησης των ζημιών και αποζημίωσης των πληγέντων αγροτών.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Τυρνάβου Παναγιώτης Σαρχώσης σε δηλώσεις του τόνισε ότι ο δήμος είναι έτοιμος να παράσχει κάθε δυνατή βοήθεια στους πληγέντες καλλιεργητές του δήμου, ενώ κάλεσε το υπουργείο και τον ΕΛΓΑ να επισπεύσουν τις διαδικασίες των εκτιμήσεων ώστε να οδηγηθούμε σε άμεσες και δίκαιες αποζημιώσεις. Αξίζει να σημειωθεί ότι χθες ο κ. Σαρχώσης στο περιθώριο των εκδηλώσεων για το Κιλελέρ είχε συζήτηση για το θέμα του παγετού με τον αναπληρωτή υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Β. Αποστόλου αλλά και με το νέο γ.γ. του υπουργείου Δημήτρη Γελαλή ο οποίος αναμένεται από ώρα σε ώρα να αναλάβει και επίσημα τα καθήκοντά του.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ