ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

_________-________-__________-_________Αλλεπάλληλες επαφές και συναντήσεις εργασίας πραγματοποίησε το προηγούμενο διάστημα ο δήμαρχος Ελασσόνας κ. Νίκος Ευαγγέλου συνεπικουρούμενος από αντιδημάρχους, εκπροσώπους φορέων και συνεργάτες του, ξεδιπλώνοντας την στρατηγική της νέας δημοτικής αρχής με θέμα την αξιοποίηση του Ολύμπου και την ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής,

μια στρατηγική τα βασικά σημεία της οποίας αναλύθηκαν σε σύσκεψη φορέων στο γραφείο του δημάρχου στις αρχές της προηγούμενης εβδομάδας, με στόχο την προετοιμασία της επίσκεψης του κ. Ευαγγέλου στην Κατερίνη.

Την Τετάρτη 18 Μαρτίου ο δήμαρχος Ελασσόνας συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο κ. Ανέστη Σερετίδη, τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Ελασσόνας κ. Δημήτρη Οικονόμου, τον πρόεδρο του Χιονοδρομικού Συλλόγου Ελασσόνας κ. Γιώργου Τριανταφύλλου και τον πρόεδρο του Ορειβατικού Συλλόγου κ. Πιτένη Αθανάσιο βρέθηκαν στο γραφείο του δημάρχου Κατερίνης κ. Σάββα Χιονίδη, παρουσία και του δημάρχου Δίον – Ολύμπου κ. Κώστα Δημόπουλο, πλαισιωμένοι από τους δικούς τους συνεργάτες  πραγματοποίησαν πολύωρη σύσκεψη θέτοντας επί τάπητος όλα τα ζητήματα που αφορούν το θέμα του Ολύμπου, ένα θέμα που άπτεται της ανησυχίας και του ενδιαφέροντος και των τριών πλευρών.

Αμέσως μετά το τέλος της συνάντησης, ο δήμαρχος Ελασσόνας κ. Ευαγγέλου προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

_________-________-__________«Σήμερα, για πρώτη φορά μετά από χρόνια καθίσαμε γύρω από το τραπέζι των συζητήσεων τρεις φίλοι. Ο Σάββας Χιονίδης, δήμαρχος Κατερίνης, ο Κώστας Δημόπουλος, δήμαρχος Διον-Ολύμπου κι εγώ συζητήσαμε, παρουσία υπηρεσιακών παραγόντων και συνεργατών μας, χωρίς προκαταλήψεις και σε πνεύμα αλληλεγγύης και συνεργασίας το μεγάλο θέμα του Ολύμπου. Επιβεβαιώθηκε από τη συζήτηση η κοινή μας αντίληψη για τις αναπτυξιακές προοπτικές που μπορεί να προσφέρει στις περιοχές του Ολύμπου η αξιοποίηση του μυθικού βουνού και αποφασίσαμε να κινηθούμε από κοινού προς αυτή την κατεύθυνση. Συμφωνήσαμε, στοχοποιώντας την διαδικασία, να συνεργαστούμε στο πλαίσιο της παρουσίασης μιας κοινής πρότασης η οποία θα διασφαλίζει τα συμφέροντας της περιοχής, με στόχο την ανάπτυξη και τη δημιουργία των συνθηκών εκείνων που θα επιφέρουν το επιθυμητό αποτέλεσμα. Οι αγωνίες, οι στόχοι και η προσπάθεια είναι κοινή».

Στο περιθώριο της συνάντησης εργασίας των τριών δημάρχων αποφασίστηκε και η παρουσία τους στο συνέδριο του Φορέα Διαχείρισης του εθνικού Δρυμού Ολύμπου, το οποίο πραγματοποιήθηκε το προηγούμενο τριήμερο στο Λιτόχωρο Πιερίας.

Την Παρασκευή 19 Μαρτίου, ημέρα έναρξης των εργασιών του συνεδρίου, την Ελασσόνα εκπροσώπησε ο αντιδήμαρχος κ. Διονύσης Μπαλούκας ο οποίος μεταφέροντας μήνυμα του δημάρχου έδωσε με την ομιλία του το στίγμα του δήμου:

«Αυτό όμως που θα ήθελα να επαναλάβω και να το καταστήσω όσο πιο σαφές μπορώ, μεταφέροντας έτσι και τη βούληση της νέας δημοτικής αρχής της Ελασσόνας, είναι πως πρόθεσή μας και ακρογωνιαίος λίθος της πολιτικής που θα εφαρμόσουμε το αμέσως προσεχές διάστημα, είναι η πεποίθησή μας πως «ο Όλυμπος είναι το βουνό που μπορεί να μας ενώσει όλους γύρω από τον στόχο της ανάδειξης και αξιοποίησής του».

Με σεβασμό στην ιστορία και πρωτίστως στο περιβάλλον, στόχος μας είναι να θέσουμε τις βάσεις έτσι ώστε ο Όλυμπος να αποκτήσει τη θέση που του αξίζει στην σύγχρονη ελληνική πραγματικότητα, και η οποία θα τον καταστήσει ως ένα από τα ισχυρότερα διαβατήρια της χώρας μας σε ολόκληρο τον κόσμο».

Το Σάββατο 20 Μαρτίου στους χώρους του συνεδρίου βρέθηκε ο δήμαρχος Ελασσόνας κ. Ευαγγέλου, ο οποίος στο περιθώριο των εργασιών του είχε ιδιαίτερη συνάντηση με τον Αναπληρωτή Υπουργό Περιβάλλοντος κ. Τσιρώνη και με τον πρόεδρο του Φορέα Διαχείρισης κ. Ανδρεδάκης. Εκεί ο δήμαρχος Ελασσόνας είχε την ευκαιρία να αναλύσει τους στόχους του δήμου για την αξιοποίηση της περιοχής, με αιχμή του δόρατος τον Όλυμπο, ενώ κανονίστηκε και συνάντηση εργασίας στο γραφείο του αναπληρωτή υπουργού στην Αθήνα το αμέσως προσεχές διάστημα.

Αμέσως μετά την συνάντηση ο κ. Ευαγγέλου δήλωσε:

«Σήμερα είχα την ευκαιρία να τα πω από κοντά με τον νέο αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος , έναν μετριοπαθή πολιτικό με αγάπη για τη φύση και αγώνες για το περιβάλλον. Ο κ. Τσιρώνης άκουσε προσεχτικά τις απόψεις μας δείχνοντας κατανόηση και δεσμεύτηκε να τις εξετάσουμε αναλυτικά το συντομότερο δυνατόν στο γραφείο του στο υπουργείο, κάτι που θα γίνει άμεσα. Αισιοδοξώ ότι θα καταφέρουμε μετά από πολύ καιρό να ξεκολλήσουμε αυτά που βαλτώνουν επί χρόνια, δίνοντας τελικά στην περιοχή ανάσα ζωής. Αυτός είναι ο στόχος μας, γι αυτόν αγωνιζόμαστε ακατάπαυστα, γι αυτό παλεύουμε καθημερινά, αντιμετωπίζοντας πάσης φύσεως προβλήματα σε μια εποχή όπου όλα είναι δύσκολα».

 

 

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com