ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΤΟΥ ΤΥΡΝΑΒΟΥ ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΑΝ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ

OLYMPUS DIGITAL CAMERAΣυνεχίστηκαν οι επισκέψεις κλιμακίου του δήμου Τυρνάβου και στελεχών της ΔΕΥΑΤ στα σχολεία του δήμου στο πλαίσιο της προσπάθειας ευαισθητοποίησης των μαθητών σε θέματα διαχείρισης του νερού. Οι μαθητές ενημερώθηκαν κυρίως από τον διευθυντή Τεεχνικών Υπηρεσιών της ΔΕΥΑΤ Στ. Τσαγκαράκο τόσο για τα θέματα διαχείρισης του νερού όσο και για τη λειτουργία της ΔΕΥΑΤ και την ασφάλεια του πόσιμου νερού.

Το κλιμάκιο αρχικά επισκέφθηκε το δεύτερο Δημοτικό  Τυρνάβου όπου οι μικροί μαθητές εξέπληξαν με τις κατασκευές τους με θέμα το νερό. Μάλιστα σ΄ ένα ταμπλό έγραψαν ότι οι επόμενοι πόλεμοι θα είναι για το νερό!!!!

Στο Τέταρτο Δημοτικό οι μαθητές διάβασαν ένα παραμύθι για το νερό “τη Ρίτσα την σταγονίτσα” ενώ παρουσίασαν και κάποιες «σπουδαίες ιδέες» για τη σωστή διαχείριση του νερού.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAΣτο τρίτο Δημοτικό του Τυρνάβου τα παιδιά άκουσαν με εξαιρετική προσοχή κάνοντας εύστοχες ερωτήσεις για τη διαχείριση του νερού αλλά και την ποιότητά του.

Ακολούθησε η επίσκεψη στο Πρώτο Δημοτικό όπου τα παιδιά με καμάρι έδειξαν τις ζωγραφιές τους ενώ συγκίνησαν κιόλας τραγουδώντας ένα τραγούδι με θέμα το νερό.

Στο πρώτο Γυμνάσιο τα παιδιά άκουσαν με προσοχή και  ακολούθησε μετά μια συζήτηση όπου λύθηκαν όλες οι απορίες τους που αφορούσαν την ποιότητα του νερού, την χλωρίωση και τον τρόπο με τον οποίο γίνεται καθώς επίσης αν στο μέλλον αυτό το πολύτιμο αγαθό θα υπάρχει με αφθονία ή όχι.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAΗ ενημέρωση των μαθητών και των εκπαιδευτικών για  τα ζητήματα του νερού  θα συνεχιστεί με επισκέψεις και στις υπόλοιπες σχολικές μονάδες του Δήμου.OLYMPUS DIGITAL CAMERA

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ