ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΓΙΑ ΕΞΑΓΩΓΕΣ ΣΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ

adam2Την Τρίτη, 24-3-2015 πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα συνεδριάσεων του  Επιμελητηρίου Λάρισας εφαρμοσμένο σεμινάριο εξαγωγών. Το σεμινάριο συνδιοργάνωσε το Επιμελητήριο Λάρισας και η διεθνής εταιρεία Manager’s Office. Στο σεμινάριο παρουσιάστηκαν αποτελεσματικοί τρόποι ανάπτυξης σε ξένες αγορές, εφαρμοσμένες διαδικασίες για προσέγγιση νέων αγορών (Europe, Asia, Latin America) καθώς και όλο το κύκλωμα ανάπτυξης. Η συμμετοχή στο σεμινάριο ήταν δωρεάν για τα μέλη του Επιμελητηρίου Λάρισας.

Κατά την έναρξη του σεμιναρίου ο Πρόεδρος κ. Δημήτρης Αδάμ απηύθυνε τον ακόλουθο χαιρετισμό.

Κυρίες και Κύριοι καλησπέρα καλωσορίσατε στο  Επιμελητήριο Λάρισας. Θα ήθελα να συγχαρώ την εταιρεία Manager’s office για τη σημερινή οργάνωση του σεμιναρίου και φυσικά να ευχαριστήσω όλους τους παρευρισκόμενους για την παρουσία τους.

Κυρίες και Κύριοι

Είναι  σαφές ότι σ’ ένα συνεχώς μεταβαλλόμενο επιχειρηματικό περιβάλλον όπου είναι αδύνατο να υπάρξει ένα σταθερό πλαίσιο αναφοράς, η φορολόγηση των επιχειρήσεων είναι εξωπραγματική, το ασφαλιστικό πιέζει, και η ρευστότητα είναι ανύπαρκτη,  δεν μπορούν προφανώς να γίνουν εκτιμήσεις για την πορεία των τοπικών επιχειρήσεων αλλά και να προγραμματιστεί ένα σχέδιο δράσης με στόχο την εξαγωγική δραστηριοποίηση.

Μέσα σ’ αυτό το πλαίσιο το πως θα βρεθεί δρόμος ανάπτυξης και ανόδου,  για την επιχειρηματικότητα πραγματικά αποτελεί ένα πολύ δύσκολο  γρίφο.

Παρόλα αυτά  στο Επιμελητήριο Λάρισας θεωρούμε ότι ακριβώς αυτή την εποχή δεν πρέπει να καταθέσουμε τα όπλα, αλλά να επιλέξουμε έξυπνες λύσεις, ευέλικτες οργανωτικές δομές και ρεαλιστική στοχοθεσία ώστε πρωτογενώς να αντεπεξέλθουμε στις σημερινές δυσκολίες και στη συνέχεια να «επιτεθούμε» στις διεθνείς αγορές αξιοποιώντας τα πολυποίκιλα συγκριτικά μας πλεονεκτήματα.

Προς την κατεύθυνση αυτή θεωρώ καθοριστικής σημασίας την ύπαρξη υπεύθυνης και ολοκληρωμένης γνώσης του αντικειμένου της εξαγωγικής διαδικασίας. Όσοι από εσάς έχετε επιχειρήσει εξαγωγές ή παρευρεθήκατε σε αντίστοιχα σεμινάρια ή βρεθήκατε σε εκθέσεις στο εξωτερικό γνωρίζετε ότι μόνον η θέληση για εξαγωγές των προϊόντων  δεν αρκεί.

Απαιτείται βαθιά γνώση, καλή οργάνωση της επιχείρησης μας, ολοκληρωμένο business plan  και υπεύθυνη υποστήριξη.

Το Επιμελητήριο Λάρισας  υλοποιεί εδώ και χρόνια ένα πρόγραμμα δημιουργικής υποστήριξης των εξαγωγέων με παροχή οργανωτικών υπηρεσιών, στοχευμένες χρηματοδοτήσεις, ενημερωτικές εκδόσεις και φυσικά με οργανωμένες γνωστικές παρεμβάσεις όπως η σημερινή.

Ευχόμαστε σύντομα να βρεθούμε σαν χώρα – σαν επιχειρηματικότητα στην ευχάριστη θέση να κατακλείσουμε τις αγορές με τα ποιοτικά μας προϊόντα επαναφέροντας την πατρίδα μας στη θέση που της αξίζει”.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ