ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΦΑΓΟΠΟΤΙ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΣΑΜΑΡΑ

 Ανακοίνωση του γραφείου Τύπου της οργάνωσης Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ

ΣΥΡΙΖΑΜε αφορμή την βρώμικη διαπλεκόμενη επίθεση των γνωστών δημοσιογραφικών συγκροτημάτων στην κυβέρνηση, ο ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας  θυμίζει σε όλους όσους συμμετέχουν στην επίθεση αυτή (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΠΟΤΑΜΙ, κλπ), κάτι το οποίο αποκάλυψε η εφημερίδα «ΤΟ ΧΩΝΙ» τον Ιούλιο του 2012. Μετά από αυτή την αποκάλυψη, τα γνωστά διαπλεκόμενα συγκροτήματα «έθαψαν» το θέμα, όσο πιο βαθιά μπορούσαν. Τώρα εμφανίζονται κρατώντας πένες γεμάτες λάσπη, ως οι άμεμπτοι υπερασπιστές της ηθικής…

“Ούτε ένα μήνα μετά τις εκλογές, η Περιφέρεια Αττικής ενέκρινε-αυθορμήτως;. – χρηματοδοτήσεις 12,1 εκατ. ευρώ για το Ινστιτούτο όπου προεδρεύει ο Αλέξανδρος Σαμαράς

Με προίκα 11,5 εκατομμυρίων ευρώ στο Μπενάκειο Φυτοπαθολογικό Ινστιτούτο (ΜΦΙ), όπου προεδρεύει ο Αλέξανδρος Σαμαράς – αδερφός του πρωθυπουργού Αντώνη, εγκαινιάστηκε η νέα εποχή της (νέας) σεμνότητας και της βαριάς λιτότητας.

Τι κι αν τις προηγούμενες δέκα ημέρες ακούσαμε τον Ελληνα Πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, να ζητά από τα στελέχη της κυβέρνησης και της αυτοδιοίκησης να μπει φραγμός στις υπερβολές… Τι κι αν μας κάλεσε, μετά από παρέμβαση της τρόικας, να σφίξουμε κι άλλο το ζωνάρι και να δεχθούμε νέες περικοπές… Τι κι αν μέσα στο τελευταίο διάστημα «αναστήθηκε» το χαράτσι της ΔΕΗ, προωθούνται οριζόντιες περικοπές σε μισθούς, συντάξεις και εφάπαξ… Το κράτος έχει συνέχεια και προπαντός… συνέπεια σε τέτοιου είδους απίστευτες πρακτικές!

Μπορεί να μην ισχύει ακριβώς το «Σαμαράς πίνει, Σαμαράς κερνάει», καθώς παρεμβάλλεται κι ένας Γιάννης (Σγουρός), ο Περιφερειάρχης Αττικής, αλλά για ακόμη μία φορά αποδεικνύεται πως η κάνουλα ανοίγει πιο εύκολα για συγκεκριμένες περιπτώσεις και πρόσωπα.

Και εδώ τα πρόσωπα είναι υψηλά. Στη Διοικητική Επιτροπή του ΜΦΙ μετέχει πέρα από τον Αλέξανδρο Σαμαρά και ο πρώην υπουργός Πολιτισμού, Παύλος Γερουλάνος, ως Αναπληρωματικό Μέλος. Ηταν θέμα VΙΡ, λοιπόν, να προχωρήσει η τεράστια επιχορήγηση -μέσω ΕΣΠΑ- για τη «συντήρηση, αποκατάσταση και επέκταση των κτιριακών υποδομών του ΜΦΙ και του περιβάλλοντος χώρου στην Κηφισιά» όπως ονομάζει το έργο σε σχετικό έγγραφο το Ινστιτούτο. Πολλές διευκρινίσεις, μπορεί να μην δίνονται πέρα από το γενικό «εκσυγχρονισμός και επέκταση» των πέντε κτιρίων και κάποιων εξωτερικών χώρων, αλλά με 11,5 εκατομμύρια ευρώ μπορείς να κάνεις τα πάντα. Από το να ισοπεδώσεις όλα τα κτίρια, μέχρι να τα στήσεις και πάλι από την αρχή.

Εντύπωση, προκαλεί το γεγονός πως η προγραμματική σύμβαση μεταξύ Περιφέρειας και Ινστιτούτου ήταν η δεύτερη, που ερχόταν για έγκριση στο περιφερειακό συμβούλιο μέσα σε εννέα ημέρες (3 και 12 Ιουλίου), καθώς είχε προηγηθεί μία ακόμη, ύψους 600 χιλιάδων ευρώ για την κατασκευή θερμοκηπίου από το εν λόγω ίδρυμα. Και φυσικά το ότι οι δύο αποφάσεις ελήφθησαν στις πρώτες συνεδριάσεις του περιφερειακού συμβουλίου, που έγιναν αμέσως μετά από τις εκλογές της 17ης Ιουνίου.

Το πράγμα ήταν τόσο… έκτακτο, που τα 11,5 εκατομμύρια, πέρασαν από την συνεδρίαση ως εκτός ημερησίας διάταξης θέμα. Οπως κάθε «έκτακτο» θέμα, άλλωστε! Νομότυπα και αθόρυβα…

Οι παρατάξεις των ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΔΗΜΑΡ και ΛΑΟΣ έκαναν το καθήκον τους, στο πλαίσιο της καλής συνεργασίας και σε ανώτερα επίπεδα διοίκησης, υπερψηφίζοντας τη «στήριξη» προς το Ίδρυμα, που αποφάσισε εν μέσω κρίσης να κάνει «ανακαίνιση πολυτελείας». Αρμα Πολιτών και ΚΚΕ στάθηκαν απέναντι και την καταψήφισαν.

Τις τελικές υπογραφές τις έβαλαν όπως λένε οι… κακές γλώσσες, από πλευράς περιφέρειας ο Γιάννης Σγουρός και από πλευράς ΜΦΙ, ο ταμίας του Ιδρύματος και όχι ο πρόεδρος Αλέξανδρος Σαμαράς. Φαίνεται πως το ρητό «πρόσεχε που βάζεις την υπογραφή σου», κάποιοι το έχουν… Ευαγγέλιο!

Η δράση αποφασίστηκε. Το «πακέτο», που βρίσκεται προ των πυλών αφορά κοινοτικά κονδύλια και πόρους. Η βιάση, όμως, ορισμένων να «εγκαθιδρύσουν» τη νέα διακυβέρνηση φανερώνει τις προτεραιότητες ως προς τη διαχείριση των κονδυλίων, που με διαφορετική χρήση θα ανακούφιζαν και θα πρόσφεραν προοπτική στην βαλτωμένη ελληνική οικονομία.

Πηγή: Κ. Αγόρης – Το Χωνί”

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ