ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ Β. ΕΞΑΡΧΟΥ ΓΙΑ ΔΙΚΑΙΕΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΠΑΓΕΤΟΠΛΗΚΤΟΥΣ

IMG_0808Διαβεβαιώσεις για γρήγορες εκτιμήσεις και δίκαιες αποζημιώσεις στους παγετόπληκτους έδωσε σήμερα ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ Βασίλης Εξαρχος κατά τη διάρκεια σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του ΑΣΕΠΟΠ Τυρνάβου.

Ο κ. Εξαρχος εξήγησε ότι ο οργανισμός έχει και τη διάθεση αλλά και τα χρήματα για να αποζημιώσει τους πληγέντες ενώ από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΑΣΕΠΟΠ Θ. Χαλούλης τόνισε ότι θα πρέπει να υπάρξει μία ολιγοήμερη καθυστέρηση στην έναρξη των εκτιμήσεων αφού όπως υπογράμμισε λόγω των άσχημων καιρικών συνθηκών το φαινόμενο βρίσκεται σε εξέλιξη και η ζημιά μπορεί να είναι ακόμη μεγαλύτερη από ότι δείχνει σήμερα.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης αρκετοί αγρότες υποστήριξαν ότι ο παγετός βρήκε τις καλλιέργειες στο στάδιο του καρπίδιου και βάσει αυτών οι εκτιμήσεις και οι αποζημιώσεις να δοθούν για ζημιές στη φάση του καρπιδίου και όχι στη φάση της ανθοφορίας.

IMG_0809Στη σημερινή συνάντηση παρών ήταν και ο δήμαρχος Τυρνάβου Παναγιώτης Σαρχώσης που ζήτησε από τον κ. Εξαρχο δίκαιες και άμεσες αποζημιώσεις, υποστηρίζοντας ότι οι υπηρεσίες του δήμου θα εργαστούν εντατικά για τη συγκέντρωση των δηλώσεων ζημιάς και τονίζοντας ότι θα επιδιώξει συνάντηση και με την ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης για να μεταφέρει τα αιτήματα των αγροτών. Στη συνάντηση συμμετείχε επίσης και ο αντιπεριφερειάρχης Κ. Δεσπόπουλος που τόνισε ότι η περιφέρεια στηρίζει τα αιτήματα των πληγέντων για άμεσες και δίκαιες αποζημιώσεις.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ