ΠΑΝΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

συνταξιουΟι συνεργαζόμενες συνταξιουχικές οργανώσεις ν. Λάρισας, οργανώνουμε την Τετάρτη 1η Απρίλη 2015, στις 11 π.μ. πανσυνταξιουχική συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία Λάρισας. Σε ανακοίνωση κάλεσμα αναφέρουν τα εξής:

«Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ συνεχίζοντας την αντιλαϊκή πολιτική της προηγούμενης συγκυβέρνησης  ΝΔ – ΠΑΣΟΚ, προχωρά, στη βάση των μνημονίων και δεσμεύσεων απέναντι στην τρόικα των «θεσμών»,  στην εξειδίκευση νέων αντεργατικών και αντιλαϊκών μέτρων.

Βαφτίζοντας εκσυγχρονισμό!!! τις ανατροπές στο συνταξιοδοτικό, που επέφερε η προηγούμενη κυβέρνηση, δεσμεύεται στη συνέχισή τους, δηλαδή νέες αντιασφαλιστικές  ρυθμίσεις, όπως άλλωστε προανήγγειλαν κυβερνητικά στελέχη. Ακόμη δεν πρόκειται να επαναφέρει την 13 και 14 σύνταξη, δεν θα καταργήσει το τσεκούρωμα των «λογαριασμών αλληλεγγύης», το πετσόκομμα των επικουρικών. Το προσωρινό πάγωμα των νέων περικοπών στις επικουρικές, είναι πάντα υπό την αίρεση της άρνησης της τρόικας να δεχτεί «μονομερείς ενέργειες», που επιβαρύνουν τον προϋπολογισμό.

Ακόμη χειρότερα, η «αριστερή» συγκυβέρνηση για να πληρώσει τις δόσεις στους δανειστές, αρπάζει, στην κυριολεξία, τα αποθεματικά των ταμείων με νομοθετική διάταξη, καθιστώντας εντελώς αβέβαιη την επιστροφή τους και επισφαλή την δυνατότητα των ταμείων να καταβάλουν συντάξεις στο προσεχές διάστημα. Αυτές οι κινήσεις προϊδεάζουν για ακόμα χειρότερα, όπως αυτά περί μη καταβολής συντάξεων που ζητούν οι «θεσμοί», όπως αποκαλύφθηκε πρόσφατα.

Στην ίδια αντιλαϊκή ρότα,  θα συνεχιστεί και θα χειροτερέψει η κατάσταση στην υγεία – περίθαλψη, αφού στις συμφωνίες με την τρόικα περιλαμβάνονται νέες περικοπές στα σχετικά κονδύλια.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Μπροστά στην κατάσταση αυτή οι ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ Ν. ΛΑΡΙΣΑΣ, οργανώνουμε την ΤΕΤΑΡΤΗ 1η ΑΠΡΙΛΗ 2015, ΩΡΑ 11 Π.Μ. ΠΑΝΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΛΑΡΙΣΑΣ.

Ο Σύλλογός μας συμμετέχει και καλεί όλους τους συναδέλφους να πάρουν μέρος στη συγκέντρωση. Ας γίνει κατανοητή πλέον από όλους, η ανάγκη να  βγούμε στους δρόμους του αγώνα όλοι, οργανωμένα, με το σωματείο μας για να εμποδίσουμε τα νέα μέτρα, να διεκδικήσουμε την επιστροφή των κλεμμένων. Δεν χαρίζουμε σε κανέναν τους κόπους μιας ζωής, δεν παραχωρούμε το δικαίωμα στην αξιοπρέπεια. Αυτή την κρατάμε και την υπερασπιζόμαστε όχι στις Βρυξέλλες και στα κομπρεμί με τους θεσμούς της

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ