ΕΡΩΤΗΣΗ Κ. ΜΠΑΡΓΙΩΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΣΤΟΛΟΓΗΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΚΑΤΟΙΚΙΩΝ

ΜΠΑΡΓΙΏΤΑςΕρώτηση προς τον Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κατέθεσε ο βουλευτής του ΠΟΤΑΜΙΟΥ, κ. Κωνσταντίνος Μπαργιώτας, για την  παράδοση οριστικών παραχωρητηρίων στους δικαιούχους και την κοστολόγηση των διαμερισμάτων του πρώην ΟΕΚ στον οικισμό «Μελίνα Μερκούρη» στη Γιάννουλη Λάρισας».

Την αντίθεσή τους στην απόφαση του ΟΑΕΔ (καθολικού διαδόχου του ΟΕΚ) να πληρώσουν τα διαμερίσματα που κατασκευάστηκαν την περίοδο 1993 – 1998 και παρέλαβαν το 1998, με τιμές του 2005, εκφράζουν οι κάτοικοι των Εργατικών Κατοικιών «Μελίνα Μερκούρη», στη Γιάννουλη Λάρισας. Με βάση την απόφαση οι κάτοικοι θα επιβαρυνθούν 80 και πλέον ευρώ το τετραγωνικό μέτρο.

Στις 03/03/2015 ο Υπουργός Εργασίας συναντήθηκε με εκπροσώπους του Εργατικού Κέντρου Λάρισας, παρουσία εκπροσώπων και του Εξωραϊστικού Συλλόγου Εργατικών Κατοικιών Γιάννουλης «Μελίνα Μερκούρη» και δεσμεύτηκε να εξετάσει τα αιτήματα, τα οποία χαρακτήρισε λογικά, και να απαντήσει σε εύλογο διάστημα ποια θα ικανοποιηθούν. Αντί απάντησης, όμως, από την Παρασκευή 20 Μαρτίου, αποστέλλονται ειδοποιητήρια από τον ΟΑΕΔ στους δικαιούχους, για να παραλάβουν τα παραχωρητήρια με την τιμή που έχει ορισθεί μεταγενέστερα από τον ΟΑΕΔ των 469 ευρώ και να ξεκινήσει η καταβολή των δόσεων από 01/07/2015.

Καλούμε τον Υπουργό να απαντήσει αν θα αποσυρθεί άμεσα η απόφαση να χρεωθούν τα διαμερίσματα με βάση τις τιμές της περιόδου που κατασκευάστηκαν (1993-1998), καθώς και αν θα εξαιρεθεί από την τιμή χρέωσης το ποσό που αντιστοιχεί στα έργα υποδομής του οικισμού; Επίσης, θα υπάρξει επέκταση του αριθμού των μηνιαίων δόσεων αποπληρωμής των διαμερισμάτων από 240 σε 360 λόγω της ανεργίας και της δεινής οικονομικής κατάστασης της συντριπτικής πλειοψηφίας των κατοίκων του οικισμού; Θα υπάρξει «πάγωμα» της πληρωμής των δόσεων για τους ανέργους για όσο διάστημα παραμένουν άνεργοι;

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ