ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ 2ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΤΥΡΝΑΒΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ΣΤΗ ΔΗ.ΡΑ.Λ

2ογυμνΤην Κυριακή, 29 Μαρτίου 2015 και ώρα 18:00 μμ., το 2ο Γυμνάσιο Τυρνάβου  θα παρουσιάσει ραδιοφωνική εκπομπή  μέσα από τη συχνότητα του Δημοτικού ραδιοφώνου Λάρισας, με αντιρατσιστικό περιεχόμενο, στα πλαίσια υλοποίησης σχολικών προγραμμάτων και  δράσεων με θέμα «Μαθητικές ραδιοφωνικές εκπομπές στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Λάρισας». Θέμα της εκπομπής : “ Η Διαφορετικότητα ” τόσο στο σχολείο όσο και στην κοινωνία.

Η εκπομπή πλαισιώνεται από τραγούδια που επέλεξαν  και ερμηνεύουν μαθητές,  συνοδευόμενοι από την ορχήστρα του σχολείου.

Η εκπομπή, που έγινε υπό την καθοδήγηση και την ευθύνη των εκπαιδευτικών Μαγαλιού Ελένης (ΠΕ04) και Τσιώτα Βάιας (ΠΕ02),  αποτέλεσε την κορύφωση των δράσεων, που πραγματοποιήθηκαν  στο χώρο του σχολείου, για την Παγκόσμια ημέρα κατά του Ρατσισμού και των Διακρίσεων.

Με την κορυφαία αυτή εκπαιδευτική και γενικότερα πολιτιστική δράση , οι μαθητές θέλησαν να καταδικάσουν ρατσιστικά φαινόμενα της σύγχρονης κοινωνίας , που παρεισφρύουν στους κόλπους των σχολείων και να συμβάλουν , με τον τρόπο τους , στην εξάλειψη τους.

Τα παιδιά  και οι εκπαιδευτικοί του σχολείου αγκάλιασαν με θέρμη την πρωτοβουλία αυτή ,θέλοντας να μεταφέρουν το μήνυμα ότι : “Ελευθερία είναι το δικαίωμα να διαφέρεις αλλά και να διαφωνείς ” .

H εκπαιδευτική κοινότητα του 2ου Γυμνασίου Τυρνάβου (εκπαιδευτικοί και μαθητές ), έχει κάθε λόγο να καμαρώνει για τα θετικά   αποτελέσματα των στοχευμένων κινήσεων και επιλογών και για την εφαρμογή στην πράξη της ΙΣΟΤΙΜΙΑΣ , προτρέποντας όλους εμάς να βάλουμε  “ΧΡΩΜΑ” στη ζωή  μας, αφού το πιο ωραίο χρώμα είναι ΟΛΑ ΤΑ ΧΡΩΜΑΤΑ.

Μήπως τελικά είναι περισσότερα αυτά που μας ενώνουν από αυτά που μας χωρίζουν;

Συντονιστείτε ΟΛΟΙ στους 93,6FM!!!

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ