ΜΕ ΒΑΡΙΑ ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ Ο ΣΥΝΚΥΒΕΡΝΗΤΗΣ ΠΟΥ ΕΡΙΞΕ ΣΤΙΣ ΑΛΠΕΙΣ ΤΟ ΑΕΡΟΣΚΑΦΟΣ

ΠΙΛΟΤΔεν έχουν τέλος οι αποκαλύψεις για το παρελθόν του συγκυβερνήτη του μοιραίου Airbus A320 που συνετρίβη στις Άλπεις με 150 νεκρούς. Ο Andreas Lubitz, συγκυβερνήτης του μοιραίου αεροπλάνου, είναι ο άνθρωπος που σύμφωνα με τις γαλλικές αρχές έριξε εσκεμμένα το αεροσκάφος στις Άλπεις.

Ακόμη δεν έχει αποσαφηνιστεί αν πρόκειται για αυτοκτονία ή τρομοκρατία. Φαίνεται όμως πως ο 28χρονος πιλότος αντιμετώπιζε σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα. Πριν από έξι χρόνια είχε περάσει βαριά κατάθλιψη και από τότε βρισκόταν υπό ιατρική παρακολούθηση αποκαλύπτει δημοσίευμα της Bild.

Ο συγκυβερνήτης του μοιραίου Airbus πέρασε “ένα βαρύ καταθλιπτικό επεισόδιο” το 2009 και είχε ακολουθήσει ψυχιατρική θεραπεία, υποστηρίζει η εφημερίδα βασιζόμενη σε έγγραφα της γερμανικής αρχής επίβλεψης των αερομεταφορών (Luftfahrtbundesamt, LBA).

Από τότε, ο νεαρός άνδρας ακολουθούσε “ιδιαίτερη και τακτική ιατρική” θεραπεία, συνεχίζει η εφημερίδα, η οποία υποστηρίζει πως οι πληροφορίες αυτές διαβιβάσθηκαν στην LBA από τη Lufthansa, θυγατρική της οποίας είναι η Germanwings.

Η αποκάλυψη έρχεται μια μέρα αφού ο διευθύνων σύμβουλος της γερμανικής εταιρίας, Κάρστεν Σπορ είχε παραδεχτεί πως οι πιλότοι της Lufthansa δεν υποβάλλονται σε ψυχολογικά τεστ αφού προσληφθούν και πως ο Λούμπιτς είχε διακόψει για μεγάλο χρονικό διάστημα την εκπαίδευσή του ως πιλότος. Ξεκίνησε την εκπαίδευσή του το 2008, τη διέκοψε, την ξεκίνησε ξανά αργότερα, δούλεψε πρώτα ως αεροσυνοδός και στη συνέχεια, το 2013, άρχισε να πετάει με τα Airbus της εταιρίας.

Σύμφωνα με την Bild την εποχή που είχε διακόψει την εκπαίδευσή του, έπασχε “από κατάθλιψη και κρίσεις άγχους”.

Ψυχολόγος θα εξετάσει σήμερα τα ντοκουμέντα της αρχής επίβλεψης των αερομεταφορών, σύμφωνα με το δημοσίευμα. Στη συνέχεια θα ντοκουμέντα αυτά θα παραληφθούν από τις γερμανικές δικαστικές αρχές, οι οποίες πρόκειται να τα διαβιβάσουν στους Γάλλους ερευνητές.

Προσπάθησε να σπάει την πόρτα με τσεκούρι!

Η αποκαλύψεις για την ψυχολογική κατάσταση του συγκυβερνήτη δεν είναι η μοναδική που κάνει η Bild. Επικαλούμενη πηγές της υπηρεσίας ασφαλείας, η εφημερίδα υποστηρίζει ότι την ώρα που ο Lubitz είχε κλειδώσει τον κυβερνήτη έξω από το πιλοτήριο και είχε βάλει το αεροπλάνο σε διαδικασία προσγείωσης, ο Πάτρικ Σ. προσπάθησε με κάθε μέσο να ανοίξει την πόρτα!

Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο κυβερνήτης του αεροσκάφους, που ακολουθώντας πιστά κάθε οδηγία άφησε το πιλοτήριο αφού το αεροσκάφος είχε φτάσει στα 38.000 πόδια, χρησιμοποίησε ακόμη και ένα τσεκούρι που βρισκόταν μέσα στο αεροπλάνο για να παραβιάσει τη θωρακισμένη πόρτα του πιλοτηρίου.

Ηταν η απελπισμένη προσπάθειά του για να εμποδίσει την καταστροφή. Όπως δήλωσε άλλωστε εκπρόσωπος της Germanwings στη Bild το τσεκούρι βρισκόταν μέσα στο αεροπλάνο καθώς “αποτελεί μέρος του εξοπλισμού ασφαλείας ενός A320”.

Ερωτική απογοήτευση και έρευνες στο σπίτι του

Οι θεωρίες έχουν φυσικά την τιμητική τους τις τελευταίες ώρες, από τη στιγμή που ο Γάλλος εισαγγελέας Μπρις Ρομπέν αποκάλυψε ότι ο 28χρονος συγκυβερνήτης είναι εκείνος που το οδήγησε στη συντριβή. Μια από αυτές αναφέρει πως ο Lubitz, πέρα από τα ψυχολογικά προβλήματα που αντιμετώπιζε, είχε πρόσφατα χωρίσει και προσπαθούσε να ξεπεράσει αυτό τον χωρισμό.

Πέρα απ’ όλα αυτά, υπάρχουν και νέες θεωρίες. Μια από αυτές δημοσιεύεται στη Daily Mail και υποστηρίζει ότι ο Lubitz είχε χωρίσει πρόσφατα και δεν μπόρεσε να αντέξει τον χωρισμό! Η νέα θεωρία έρχεται μετά από τέσσερις ώρες ερευνών στο διαμέρισμα του 28χρονου πιλότου στο Ντίσελντορφ, ένα σπίτι το οποίο λέγεται πως μοιραζόταν με τη φίλη του.

Οι αστυνομικοί που έκαναν τις έρευνες έφυγαν από το διαμέρισμα με κομπιούτερ, λάπτοπ και σακούλες με φακέλους. Όλα τα ευρήματα τα μετέφεραν στα εργαστήρια για να εξεταστούν.

Έρευνες έγιναν και στο πατρικό του σπίτι στο Μοντεμπάουρ, μια μικρή πόλη βόρεια της Φρανκφούρτης, όπου έμενε συχνά και ο Λούμπιτς μαζί με τους γονείς του. Λέγεται πως ο 28χρονος μοίραζε το χρόνο του ανάμεσα στα δυο σπίτια.

“Θέλαμε να ψάχνουμε μήπως βρούμε κάτι που να εξηγεί ό,τι έγινε. Βρήκαμε κάτι που θα το στείλουμε για να το εξετάσουν. Δεν μπορούμε να πουμε τι είναι αλλά μπορεί να είναι πολύ σημαντικό στοιχείο για το τι συνέβη πραγματικά. Ελπίζουμε να μας δώσει κάποιες εξηγήσεις”, είπε εκπρόσωπος της αστυνομίας.

Τα διεθνή ΜΜΕ μιλούν για μια σημαντική ανακάλυψη στο σπίτι του Lubitz αλλά δεν αποκαλύπτεται περί τίνος πρόκειται. Αυτό που λένε, όμως, είναι πως δεν πρόκειται για σημείωμα αυτοκτονίας.

Ένα δεύτερο ερώτημα που παραμένει είναι αν ο Λούμπιτς, ένας άνθρωπος που όσοι τον ήξεραν τον περιγράφουν ως φιλικό, ήσυχο και αθλητικό, αυτοκτόνησε και παρέσυρε μαζί του στο θάνατο 149 ψυχές ή αν βρισκόταν σε αποστολή αυτοκτονίας. Γιατί το σενάριο της τρομοκρατικής επίθεσης παραμένει ανοιχτό όπως και αυτό της αυτοκτονίας.

 

newsit.gr (με πληροφορίες από ΑΠΕ)

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ