ΠΟΛΕΜΟΣ ΧΡ. ΚΕΛΛΑ ΚΑΙ ΣΥΡΙΖΑ ΛΑΡΙΣΑΣ

SYRΠόλεμος ανακοινώσεων έχει ξεσπάσει μεταξύ του βουλευτή Λάρισας της ΝΔ Χρ. Κέλλα και της οργάνωσης Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τα όσα ανέφερε ο Λαρισαίος βουλευτής για διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με χώρες εκτός Ε.Ε. γιια την πώληση ομολόγων, με το ΣΥΡΙΖΑ να απαντά ότι στην περίπτωσή του η επιστήμη σηκώνει ψηλά τα χέρια.

Ο ΧΡ. ΚΕΛΛΑΣ

«Έτσι όπως πάμε, η επόμενη διαπραγμάτευση ίσως γίνει και με το καθεστώς της Β. Κορέας!». Με αυτά τα λόγια σχολίασε ο βουλευτής ΝΔ του Ν. Λάρισας κ. Χρήστος Κέλλας,  πρόσφατα δημοσιεύματα τα οποία κάνουν λόγο για επίσκεψη της Ελληνικής αντιπροσωπείας στο Ιράν, για την αγορά ελληνικών ομολόγων ή και μέρους του ελληνικού χρέους.

Ο Λαρισαίος πολιτικός θεωρεί “περίεργη” την ως τώρα σιωπή του ΣΥΡΙΖΑ για το συγκεκριμένο θέμα, καθώς δεν έχει διαψευστεί τίποτα, ενώ έχει κατατεθεί και επίκαιρη ερώτηση για το συγκεκριμένο θέμα, χωρίς να υπάρξει απάντηση.

«Η Κυβέρνηση, αν αληθεύουν τα συγκεκριμένα δημοσιεύματα, πρέπει να βρίσκεται σε κατάσταση πανικού αποκλειστικά με δική της ευθύνη, λόγω των δικών της τραγικών χειρισμών. Δεν μπορώ να εξηγήσω διαφορετικά, το σκεπτικό μιας τέτοιας κίνησης. Το να ζητάς από το Ιράν οικονομική βοήθεια, την ώρα που χρειάζεται να έχεις δίπλα σου ΗΠΑ και Ισραήλ, είναι το λιγότερο επικίνδυνο. Τίθεται διπλωματικός κίνδυνος, ναρκοθέτησης των σχέσεων της χώρας μας σχεδόν με όλες τις χώρες του δυτικού κόσμου. Την απειρία μπορώ να την δικαιολογήσω, όμως άλλο άπειρος και άλλο επικίνδυνος», δήλωσε με νόημα.

Τέλος ο κ. Κέλλας αναφερόμενος στις διπλωματικές προσπάθειες των τελευταίων χρόνων, επεσήμανε, «Τα τελευταία τρία χρόνια καταφέραμε να οικοδομήσουμε με το Ισραήλ μια σχέση αμοιβαίας εμπιστοσύνης και έμπρακτης στήριξης των θέσεων μας για την ΑΟΖ, ενώ δεν πρέπει να  ξεχνάμε ότι και οι ΗΠΑ είναι ένας παραδοσιακός μας σύμμαχος που ακόμη και πριν λίγες ημέρες δήλωσε επίσημα ότι θέλει μια αίσια έκβαση για την Ελλάδα και το οικονομικό της ζήτημα», καταλήγοντας «Ο ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται ικανός να γκρεμίσει σε 50 μέρες, στρατηγικές συμμαχίες δεκαετιών. Ελπίζω να κάνω λάθος εγώ και να μην έχουν στο μυαλό τους να έρθουν σε επαφή και με την Β. Κορέα».

Ο ΣΥΡΙΖΑ

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει: “Τα αρνητικά ψυχροπολεμικά-εμφυλιοπολεμικά στερεότυπα, που τόσο προβλέψιμα αναπαράγει ο κ. Κέλλας (η μία από τις δύο συνιστώσες του κόμματος Σαμαρά στη Λάρισα), οδηγούν στο συμπέρασμα ότι η περίπτωσή του-δυστυχώς!-είναι, πολιτικά ανίατη. Η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά. Μεταξύ Βόρειας Κορέας και Βενεζουέλας, ο κ. Κέλλας ισορροπεί ανάμεσα στην πολιτική ανοησία και στην πολιτική σκοπιμότητα. Όμως, ας το πάρει απόφαση: το αγαπημένο του μνημόνιο τελείωσε-με απόφαση του ελληνικού λαού- στις 25 Γενάρη”.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ