ΤΟ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ ΤΩΝ 5 ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΠΠΟΚΡΑΤΗ

OLYMPUS DIGITAL CAMERAΤα πέντε σχολεία της Λάρισας που υλοποιούν κοινό Πρόγραμμα με σκοπό να αναδείξουν τη Λάρισα ως «Ιπποκρατική Πόλη» συνεχίζουν τις πρωτοβουλίες τους. Αυτή τη φορά με τη λειτουργία ενημερωτικού περίπτερο στην Κεντρική Πλατεία (Info-kiosk) της Λάρισας, στο Παραδοσιακό Χωριό του Δήμου Λαρισαίων.

Το περίπτερο λειτουργεί σήμερα Σάββατο και αύριο Κυριακή 28 και 29 Μαρτίου, από τις 10 το πρωί έως τις 10 το βράδυ, με εθελοντική δουλειά από μαθητές, δασκάλους και καθηγητές.

Σκοπός του περιπτέρου είναι πρώτα – πρώτα να ενημερώσει τους πολίτες της Λάρισας –και ιδιαίτερα τις νεώτερες γενιές- για τον … ίδιο τον Ιπποκράτη, τον μεγάλο αυτό γιατρό της Αρχαιότητας, για τη ζωή, το έργο του και το θάνατό του στη Λάρισα όπου και ετάφη.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAΔεύτερον, να ευαισθητοποιήσει και άλλους φορείς της πόλης να συμμετάσχουν στην προσπάθεια ανάδειξης του Ιπποκράτη ως στοιχείου της λαρισαϊκής ταυτότητας που θα μπορούσε να αξιοποιηθεί πολιτιστικά, επιστημονικά, αλλά και τουριστικά για την περιοχή.

Τα πέντε σχολεία που μετέχουν στο διεθνές Πρόγραμμα Ε-Twiningμε τίτλο «Ο Ιπποκράτης στην Κω και στη Λάρισα» είναι το 2ο Γενικό Λύκειο Λάρισας (συνιδρυτής του έργου με το 1ο Λύκειο της Κω), το 1ο Γυμνάσιο Λάρισας, το 16ο και 32ο Δημοτικά Σχολεία και το 56ο Νηπιαγωγείο.

Στο περίπτερο που λειτουργεί στην πλατεία οι επισκέπτες μπορούν να γνωρίσουν μέσα από φωτογραφίες το Μουσείο Ιπποκράτη που βρίσκεται κάτω από το κενοτάφιο με το ομώνυμο άγαλμα στην οδό Κοζάνης και το οποίο ελάχιστοι έχουν επισκεφτεί.

Επί πλέον, διανέμονται ειδικά φυλλάδια που τύπωσαν τα πέντε Σχολεία με οικονομική χορηγία του Συλλόγου Γονέων του 2ου Λυκείου προς τον οποίο εκφράζονται θερμές ευχαριστίες. Τα φυλλάδια αυτά αναλύουν την ανάγκη ανάδειξης της Λάρισας ως Ιπποκρατικής Πόλης και γίνεται αναφορά σε δυο σημαντικές προσωπικότητες της πόλης: τον Γενικό Αρχίατρο Δημήτριο Παλιούρα- ιδρυτή του Μουσείου και εμπνευστή της Ιπποκρατικής Ιδέας για την Λάρισα και τον διάσημο γλύπτη Γεώργιο Καλακαλλά που φιλοτέχνησε το άγαλμα του μεγάλου Γιατρού της αρχαιότητας στην ομώνυμη συνοικία.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ