ΠΟΛΙΟΡΚΙΑ ΕΞΟΝΤΩΣΗΣ ΑΠΟ “ΘΕΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΑΓΟΡΕΣ”, Η ΡΗΞΗ ΜΕ ΤΙΣ ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ     

krisiΠριν καλά- καλά ξεκινήσει η συνεδρίαση του λεγόμενου «Brussels Group» σήμερα (28/3) το μεσημέρι νέοι εκβιασμοί άρχισαν να εκτοξεύονται τόσο από τους «θεσμούς» – δανειστές, όσο και από τις αχαλίνωτες «αγορές» των διεθνών κερδοσκόπων. 

Όλοι αυτοί στεγνώνοντας τη χώρα από ρευστότητα και οδηγώντας την όλο και πιο κοντά σε ένα «πιστωτικό γεγονός», ευελπιστούν ότι θα πειθαναγκάσουν την ελληνική κυβέρνηση να υποχωρήσει, να εγκαταλείψει το ριζοσπαστικό πρόγραμμά της και να υποκύψει ακολουθώντας τον αδιέξοδο και καταστροφικό δρόμο των μνημονίων και της λιτότητας, που θέλουν να επιβάλλουν, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά παντού στην Ευρώπη, οι νεοαποικιοκράτες της Γερμανικής ΕΕ.

Είναι χαρακτηριστικό ότι λίγη ώρα πριν ξεκινήσει η συνεδρίαση του «Brussels Group» εκπρόσωποι των «θεσμών» διοχέτευαν στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης την πληροφορία ότι αυτές ξεκινούν σε «βαρύ κλίμα» και ότι οι ελληνικές προτάσεις που περιέχονται στη λίστα των «μεταρρυθμίσεων» δεν γίνονται αποδεκτές ούτε καν στη βάση τους, πόσο μάλλον στις λεπτομέρειες!

Από την άλλη πλευρά καθόλου τυχαίο δεν είναι και το γεγονός ότι αργά χτες το βράδυ οι «αγορές» ξαναχτύπησαν διά μέσου του οίκου Fitch, ο οποίος υποβάθμισε το αξιόχρεο της Ελλάδας κατά τρεις βαθμίδες σε CCC από B. Οι διατεταγμένοι γύπες  γύπες των «αγορών»  παίζουν για άλλη μια φορά το βρώμικο ρόλο τους, θεωρώντας ότι μπορούν να εκβιάσουν τη χώρα στήνοντας σε συνεργασία με τους κυρίαρχους κύκλους της ΕΕ, παιχνίδια με την πιστοληπτική ικανότητα της χώρας.

Η πολιορκία της χώρας και της ελληνικής κυβέρνησης από το ευρωπαϊκό κατεστημένο και από τους διεθνείς πρωταθλητές της μεροληπτικής αξιολόγησης, που θέλουν να κηρύξουν σιωπητήριο σε κάθε αντίθετη φωνή από τη νεοφιλελεύθερη πολιτική τους, βρίσκεται στο αποκορύφωμά της. Είμαστε πλέον στο σημείο μηδέν. Η ρήξη με αυτές τις πολιτικές είναι αδήριτη ανάγκη. Χωρίς καμιά καθυστέρηση απαιτείται να ακολουθήσουμε εναλλακτικές λύσεις, που θα δώσουν ελπίδα στο λαό και προοπτική παραγωγικής ανασυγκρότησης και ανόρθωσης του τόπου.

ΣΠΥΡΟΣ ΒΡΑΝΑΣ – iskra.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ