ΕΠΙΜΕΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΤΟΥΣ ΟΙ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΕΣ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

Πραγματοποιούν σε λίγη ώρα παράσταση διαμαρτυρίας στο δημαρχείο της Λάρισας

107_0500Με ομόφωνη απόφαση της χθεσινής γενικής συνέλευσης το σωματείο καθαριστριών θα πραγματοποιήσει σήμερα στις 10.30 π.μ. παράσταση διαμαρτυρίας στο δημαρχείο Λάρισας αξιώνοντας  την ανάκληση της  απόφασης που πήρε  κατά πλειοψηφία το δημοτικό συμβούλιο για έγκριση πρόσληψης 140 εργαζομένων για τις ανάγκες των σχολείων του δήμου για την σχολική χρονιά 2015-2016. Η συνέλευση ενέκρινε και το παρακάτω υπόμνημα που θα επιδώσει στο δήμαρχο.

“Το σωματείο μας ζητά  από την δημοτική αρχή να ανακαλέσει την απόφαση καθώς μ αυτό τον τρόπο «ανοίγει» η πόρτα της ανεργίας για τους περίπου 130 εργαζόμενους που δουλεύουν στα σχολεία του δήμου τα τελευταία δέκα χρόνια.  Εργαζόμενοι που αμείβονται με μισθούς 200 και 300 ευρώ το μήνα στην πλειοψηφία τους γυναίκες. Εργαζόμενοι που παραμένουν απλήρωτοι για μήνες καθώς η καθυστέρηση στην καταβολή των δεδουλευμένων τους συνεχίζεται και με την νέα δημοτική αρχή.

107_0504Η Γενική συνέλευση των εργαζομένων ζητεί όπως προτείναμε και στο δημοτικό συμβούλιο Την ανάκληση της απόφασης και την αντικατάσταση της, με νέα απόφαση που θα προβλέπει την ανανέωση των συμβάσεων όλων των εργαζομένων στην καθαριότητα των σχολειών χωρίς εξαιρέσεις !!!!

Επίσης ζητήσαμε να μετατραπούν όλες οι συμβάσεις ανάθεσης έργου σε καθεστώς αορίστου χρόνου με πλήρη και σταθερή εργασία που αποτελεί πάγια διεκδίκηση του σωματείου μας.

Καθώς και να επανέρθουν οι μισθοί που μειώθηκαν ως και 50% σε κάποιους εργαζόμενους  μετά από  περικοπές που έκανε η προηγούμενη δημοτική αρχή, για να κάνει προσλήψεις μειώνοντας όμως τους μισθούς στην λογική της διαχειρίσεις τις φτώχιας και τους κομματικής εκμετάλλευσης.

Δηλώνουμε στην δημοτική αρχή του δήμου Λαρισαίων που τελικά μόνο στα λόγια  και στις διακηρύξεις είναι φιλεργατική και φιλολαϊκή ,ότι  δεν πρόκριτε να αποδεχτούμε τον εφιάλτη της ανεργίας, δεν πρόκειται να παραιτηθούμε από το δικαίωμα μας για πλήρη και σταθερή εργασία. Με κάθε μορφή αγώνα και αποφασιστικότητα όπως κάνουμε  εδώ και δέκα χρόνια θα επιβάλουμε το δίκαιο μας

ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ ΔΙΕΚΔΙΚΕΙ :

             Ανανέωση όλων των συμβάσεων των εργαζομένων.

             Καμία απόλυση

             Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων με πλήρη σταθερή εργασία με πλήρη ασφαλιστικά και μισθολογικά δικαιώματα.

             Όχι στην εντατικοποίηση της δουλειάς μας, μαζικές προσλήψεις καθαριστών-καθαριστριών για καθαρά σχολεία, που πηγαίνουν κυρίως παιδιά της εργατικής τάξης.

             Κατάργηση  της μερικής απασχόλησης.

             Καμία σύμπραξη του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα

             Κανένας μεγαλοεργολάβος καθαρισμού ή συνεργείο μέσα στα σχολεία

             Άμεση καταβολή των δεδουλευμένων

             Επαναφορά των μισθών που μετά από περικοπές που έκανε η προηγούμενη δημοτική αρχή σε ορισμένους εργαζόμενους μειώθηκαν ως και 50%”.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ