ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΟΑΕΔ ΣΤΟ 2ο ΣΔΕ

OLYMPUS DIGITAL CAMERAΗ πιο υπεύθυνη πληροφόρηση σχετικά με προγράμματα για τους αποφυλακισμένους και τα επιδόματα για τους ίδιους και τους συγγενείς τους δόθηκε στους εκπαιδευόμενους του 2ου ΣΔΕ Λάρισας, του Σχολείου που λειτουργεί στη φυλακή, από την Περιφερειακή Διευθύντρια ΟΑΕΔ κ. Όλγα Τσιούρβα.

Πιο συγκεκριμένα, η κ. Τσιούρβα επισκέφθηκε το Σχολείο προσκεκλημένη της Συμβούλου Σταδιοδρομίας κ. Χρυσούλας Ζιώγα, ύστερα από σχετικό αίτημα των εκπαιδευόμενων του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Φυλακής. Η Περιφερειακή Διευθύντρια παρουσίασε στην εισήγησή της με σχετική προβολή διαφανειών όλα τα προγράμματα που υλοποιούνται για την επιδότηση απασχόλησης και επιχειρηματικής δραστηριότητας καθώς και τα Τμήματα που λειτουργούν στις Σχολές Μαθητείας του ΟΑΕΔ. Ακολούθως, απάντησε σε πολλά ζητήματα που της έθεσαν οι εκπαιδευόμενοι.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAΟι περισσότεροι μαθητές είπαν στην κ. Τσιούρβα ότι τα προγράμματα που υλοποιούνται και που τους αφορούν είναι ελάχιστα με αποτέλεσμα να δυσχεραίνεται η ομαλή κοινωνική επανένταξή τους μετά την αποφυλάκισή τους. Επίσης, της μετέφεραν αίτημα, το οποίο θα διατυπώσουν και γραπτώς, για λειτουργία τμημάτων κατάρτισης και απασχόλησης εντός του Καταστήματος Κράτησης, ιδιαίτερα για τους απόφοιτους του ΣΔΕ, που δεν έχουν επιλογή μετά το τέλος των σπουδών τους.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ