ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΣΕ ΚΑΝΑΛΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΕΣΡ

ΕΣΡΚατά τη σημερινή συνεδρίαση του, το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, επέβαλε πρόστιμο 15.000 ευρώ στο Star Channel, επειδή στο δελτίο ειδήσεων του σταθμού, για το θέμα της μη εκλογής του Σταύρου Δήμα ως Προέδρου της Δημοκρατίας, ενώ προβλήθηκαν οι απόψεις όλων των κομμάτων δεν προβλήθηκε η άποψη του κόμματος της Χρυσής Αυγής. Το πρόστιμο επιβλήθηκε έπειτα από καταγγελία από τη Χρυσή Αυγή.

Επίσης επιβλήθηκε σύσταση στο Mega Channel και στη ΝΕΡΙΤ για μη προβολή των θέσεων της Χρυσής Αυγής στα ποσοστά της πολυφωνίας τριμήνου.

Παράλληλα, συνολικό πρόστιμο 60.000 ευρώ επιβλήθηκε στο Ε- TV για τα τηλεπαιχνίδια, Call and Win. Συγκεκριμένα επιβλήθηκαν 4 πρόστιμα από 15.000 ευρώ και οι παραβάσεις έγιναν στις 13 και 21/12, στις 4-10/12, στις 20-27/11 και στις 27-31/12. Το Συμβούλιο έκρινε, ότι η ενημέρωση του κοινού σχετικά με τους όρους του παιχνιδιού δεν είναι πλήρης. Πρόστιμο 20.000 ευρώ επιβλήθηκε επίσης στο Star Channel για εσφαλμένη σήμανση στην ταινία «Νομοταγής Πολίτης», καθώς το Συμβούλιο έκρινε, ότι θα έπρεπε να μεταδοθεί μετά τις 12 το βράδυ.

Τέλος, πρόστιμο 5.000 ευρώ επιβλήθηκε στον ραδιοφωνικό σταθμό Sfera νομού Αττικής για «αθέμιτη προβολή χορηγού».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ