ΞΕΚΙΝΑ ΤΟ 5ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΜΑΘΗΤΙΚΗΣ ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΛΑΡΙΣΑΣ

ΠΛΗΡTo 5ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας, που διοργανώνεται από την Περιφερειακή Δ/νση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσσαλίας και το Σχολικό Σύμβουλο Πληροφορικής κ. Κολοκοτρώνη Δημήτρη, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού και Θρησκευμάτων, θα πραγματοποιηθεί φέτος στο Μουσικό Σχολείο Λάρισας στις 3 και 4 Απριλίου.

Το ενδιαφέρον τόσο των μαθητών, όσο και των συναδέλφων και των αντίστοιχων σχολικών μονάδων τους υπήρξε ζωηρό με αποτέλεσμα  η συμμετοχή να είναι η μεγαλύτερη απ’ όλες τις πόλεις της Ελλάδας στις οποίες διεξάγεται το Φεστιβάλ (70 παρουσιάσεις έργων από αντίστοιχες ομάδες μαθητών).

Το 5o Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας Λάρισας περιλαμβάνει:

  1. Παρουσιάσεις Ψηφιακών έργων μαθητών
  2. Παρουσιάσεις έργων μαθητών στο πλαίσιο Σχολικών Δραστηριοτήτων
  3. Εργαστήρια Εκπαιδευτικής Ρομποτικής
  4. Εργαστήριο αισθητήρων κίνησης με το Kinect
  5. Διαδραστικός πίνακας
  6. Έκθεση καλλιτεχνικών δημιουργιών με στοιχεία Η/Υ
  7. Γυναίκα και Θετικές Επιστήμες
  8. Εργαστήριο Αστρονομίας από το Δημοτικό Αστεροσκοπείο Λάρισας
  9. Ντουέτο κιθάρας
  10. Παρουσίαση θεατρικής παράστασης («Έχεις ώρα», του Βασίλη Παπαβασιλείου) από τους μαθητές του Μουσικού Σχολείου και του 8ου Γυμνασίου Λάρισας

Επιπλέον, την Παρασκευή 3 Απριλίου και ώρα 12:30 – 13:30 μ.μ., θα υπάρξει ταυτόχρονη σύνδεση με τις άλλες 13 πόλεις στις οποίες διεξάγεται το Φεστιβάλ, ώστε να γίνουν κάποιες κοινές παρουσιάσεις. Εκτός από τους συμμετέχοντες μαθητές καλούνται και όλοι οι υπόλοιποι μαθητές και εκπαιδευτικοί των σχολείων να επισκεφθούν τους χώρους του Φεστιβάλ και να παρακολουθήσουν τις εργασίες του. Επισημαίνεται ότι το Μαθητικό Φεστιβάλ δεν έχει διαγωνιστικό χαρακτήρα αλλά βραβεύεται κάθε συμμετοχή με αναμνηστικό δίπλωμα.

Το Φεστιβάλ πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Πανελλήνιας Ένωσης Καθηγητών Πληροφορικής (Π.Ε.Κα.Π), της Ένωσης Πληροφορικών Ελλάδος (Ε.Π.Ε), της Ελληνικής Εταιρίας Επιστημόνων και Επαγγελματιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών (Ε.Π.Υ), της Ελληνικής Επιστημονικής Ένωσης Τεχνολογιών Πληροφορίας & Επικοινωνιών στην Εκπαίδευση (Ε.Τ.Π.Ε), του ΚΕ ΠΛΗΝΕΤ Λάρισας, των Γραφείων Σχολικών Δραστηριοτήτων Α/θμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης Λάρισας, της Επιστημονικής Ένωσης για την Προώθηση της Εκπαιδευτικής Καινοτομίας (Ε.Ε.Π.Ε.Κ.) και του Δήμου Λαρισαίων.

Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ στο Μουσικό Σχολείο Λάρισας είναι:

 Παρασκευή 3/4/2015: 12:00 – 21:30 (20:00 – 21:00 θα ανέβει η θεατρική παράσταση «Έχεις ώρα», του Βασίλη Παπαβασιλείου).

 Σάββατο 4/4/2015: 10:00 – 17:00

Η έναρξη του Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 3/4/2015 στις 12:00 στο Μουσικό Σχολείο Λάρισας.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com