ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΗΚΕ Η ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΡΙΑ ΠΟΥ ΠΟΥΛΟΥΣΕ ΖΑΧΑΡΟΝΕΡΟ ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΚΟΛΛΑΓΟΝΟ

Παρίστανε τη γιατρό και επικολλούσε πλαστογραφημένη ετικέτα σε φιάλες που γέμιζε με νοθευμένο προϊόν

βαηΣε φυλάκιση 4 ετών και 3 μηνών, η οποία είναι εξαγοράσιμη, καταδίκασε το Β΄ Αυτόφωτο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών, την παρουσιάστρια Ιωάννα Βάη, για παραβίαση του νόμου περί πνευματικής ιδιοκτησίας, αθέμιτου ανταγωνισμού, εμπορικών σημάτων, αλλά και πλαστογραφία μετά χρήσεως και νοθεία τροφίμων, όλες τελεσθείσες κατ΄ εξακολούθηση. Στην παρουσιάστρια επιβλήθηκε, επίσης, χρηματική ποινή 11.500 ευρώ.

Η 44χρονη παρουσιάστρια που παρίστανε τη γιατρό, είχε πλαστογραφήσει την ετικέτα των προϊόντων collagen pro active, την οποία επικολλούσε σε φιάλες όμοιες που έμοιαζαν με τις αυθεντικές και τις γέμιζε με νοθευμένο προϊόν, αποτελούμενο κυρίως από ζαχαρόνερο και λίγες σταγόνες κολλαγόνου, προκειμένου να αποκτήσει το χρώμα και τη γεύση του γνήσιου προϊόντος.

Η παρουσιάστρια είχε στήσει «μαϊμού» εταιρείες με ανύπαρκτα ΑΦΜ, μέσω των οποίων πουλούσε τα προϊόντα της, τα οποία προωθούσε με διαφημίσεις σε ιστοσελίδες, στη μισή τιμή από την κανονική που είναι 250 ευρώ. Τον Ιούνιο του 2014 η Οικονομική Αστυνομία έκανε έφοδο στο σπίτι της παρουσιάστριας στην Αθήνα, όπου βρήκε και κατέσχεσε 165 άδεια μπουκάλια χωρίς ετικέτα, δύο μπουκάλια που περιείχαν υγρή ουσία, μπλοκ βεβαιώσεων νοσηλείας, σημειώσεων και διπλότυπων εισιτηρίων δημοσίων νοσοκομείων, αλλά και έξι σφραγίδες δημοσίων νοσοκομείων, ιατρών και ακόμη μία ενός φιλανθρωπικού ιδρύματος.

Οι αστυνομικοί έκαναν έρευνα στους χώρους εταιρείας στο Κολωνάκι, που φέρεται να ανήκει στην αδελφή της και βρήκαν σφραγίδες, πλαστογραφημένα πτυχία στο όνομα της Ιωάννας Βάη από το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών αλλά και πανεπιστήμια αλλοδαπής, μία πινακίδα νόμιμου ιατρείου του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, διάφορα διαφημιστικά έντυπα, έναν φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή και ένα εκτυπωτή που χρησιμοποιούσε για την πλαστογράφηση των ετικετών.

zappit.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ