ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟ ΘΟΔΩΡΟ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟ

OLYMPUS DIGITAL CAMERA«Πρόκειται  για ένα σπουδαίο δημιουργό που το έργο του αγκαλιάστηκε απ’ όλους, ενώ στη Λάρισα που υπεραγαπούσε βρήκε κοινό που τον ακολουθούσε και μπορούσε να σταθεί άξιος συνομιλητής του. Τίποτα δεν είναι το ίδιο χωρίς το βαθύ στοχασμό και την παρουσία του».

Με αυτά τα λόγια ολοκληρώθηκε την Πέμπτη στο «Χατζηγιάννειο» το τιμητικό αφιέρωμα στο σπουδαίο Έλληνα σκηνοθέτη Θόδωρο Αγγελόπουλο, που έγινε με πρωτοβουλία της Κιν/φικής  Λέσχης Λάρισας στο πλαίσιο καθιέρωσης ενός θεσμού που θα αναφέρεται σε δημιουργούς της 7ης Τέχνης και θα φέρει το όνομά του.

Παρουσία της συντρόφου του Φοίβης  Αγγελοπούλου, του θεωρητικού του κιν/φου Στάθη Βαλούκου, των ηθοποιών Βασίλη Κολοβού και Τάνιας Παλαιολόγου, αλλά και πολλών φίλων και συνεργατών του ξετυλίχτηκε το κουβάρι της ζωής του Θόδωρου Αγγελόπουλου, με πολλές αναφορές στο πλούσιο και πολυβραβευμένο έργο του αλλά και τη σχέση του με τη Λάρισα και την ευρύτερη περιοχή απ’ όπου και τα πλάνα των ταινιών του (Τύρναβος, Τσαριτσάνη, ανάχωμα αεροδρομίου, Τέμπη κλπ.).

OLYMPUS DIGITAL CAMERA«Ήταν μια διεθνώς αναγνωρισμένη προσωπικότητα, μια εμβληματική φυσιογνωμία και η προσφορά του είναι αναγνωρισμένη παγκοσμίως», τόνισε σε σύντομο χαιρετισμό του ο δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης, ενώ στο πλαίσιο της εκδήλωσης προβλήθηκε το ντοκιμαντέρ της Μαργαρίτας Μαντά «Ταξίδι στην Αναπαράσταση» αλλά και μουσικά θέματα από τις ταινίες του με τη βοήθεια της Μαρίας Ζάχου (τραγούδι), του Θοδωρή Καρκατσέλου (πιάνο) και του Σπύρου Καβαλιεράτου (κιθάρα).

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ