ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΚΑΤΑΠΕΛΤΗΣ ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ ΚΑΙ ΜΜΕ ΤΟΥ ΒΟΛΟΥ

??????????Ρεπορτάζ  με τίτλο “Εκανε τον Βόλο Παλέρμο” του Κώστα Ζαφειρόπουλου φιλοξενεί η «Εφημερίδα Των Συντακτών», το οποίο αναφέρεται στα έργα και στις ημέρες του νυν δημάρχου και ειδικά στις σχέσεις του με εργολάβους, δημοσιογράφους και ΜΜΕ.

Ξεκινώντας το ρεπορτάζ του ο Κώστας Ζαφειρόπουλος , αφού τονίζει ότι ο Βόλος σήμερα θυμίζει όχι Μονακό, όπως είχε υποσχεθεί ο κ. Μπέος αλλά Νάπολη ή Παλέρμο, με απευθείας αναθέσεις έργων, αποδιάρθρωση υπηρεσιών, παράτυπες προσλήψεις, παράξενες εξαφανίσεις αδέσποτων, χρυσαυγίτικη φρασεολογία, στοχοποιήσεις αντιπάλων και δημοσιογράφων και απειλές κατά πάντων, περνάει αναλυτικά σε στοιχεία για τη δράση κάποιων δημοσιογράφων και κάποιων ΜΜΕ.

Τα στοιχεία που παρουσιάζει ο Κωστας Ζαφειρόπουλος είναι πρά;γματι καταπέλτης για κάποιους.

Δείτε τι αναφέρει αναλυτικά:

Τα αδελφά ΜΜΕ

Η σχέση του με την πλειονότητα των μέσων ενημέρωσης θεωρείται «άριστη». «Η εφημερίδα Ταχυδρόμος είναι αδελφό μέσο» έχει πει σε δημόσια τοποθέτησή του ο δήμαρχος, ο οποίος διατηρεί στενή σχέση με το τοπικό τηλεοπτικό κανάλι TRT και με αρκετούς ραδιοσταθμούς. «Ούτε ένα ευρώ δεν θα δοθεί σε τοπικά μέσα ενημέρωσης από τα ταμεία του δήμου για προβολή» έλεγε ο Αχιλλέας Μπέος λίγους μήνες μετά την εκλογή του. Εντούτοις έδωσε εντολή στις αρχές Δεκεμβρίου να υπογραφεί σύμβαση προβολής του έργου της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης με την επιχείρηση ραδιοτηλεοπτικών παραγωγών και ΜΜΕ «Humor Hellas Ο.Ε.» με έδρα τον Βόλο αξίας 12.546 ευρώ.

Από το προσωπικό e-mail του συμβούλου Τύπου Γιώργου Πολίτση διανέμονται και όλες οι υβριστικές ανακοινώσεις εναντίον των δημοσιογράφων και της Ενωσης Συντακτών. Ο σύμβουλός του, συνεργάτης των πρώην δημάρχων Μήτρου και Μαβίδη, παρότι έχει προσληφθεί για πλήρη και αποκλειστική απασχόληση, κάνει και καθημερινή πρωινή ραδιοφωνική εκπομπή στον ραδιοσταθμό 9,86 και γράφει στην ιστοσελίδα mycitynet.

«Σκουπίδια» και «διαπλεκόμενους» αποκαλεί ο Μπέος τους δημοσιογράφους που ασκούν κριτική στη διοίκησή του, λέγοντας ότι συμπεριλαμβάνονταν σε payrolls των προηγούμενων δημοτικών αρχών, υποστηρίζει ότι ο ίδιος εκβιάζεται, χωρίς ποτέ να παρουσιάσει κανένα στοιχείο παρ’ όλο που προκλήθηκε δημόσια. Στις καταγγελίες της Ενωσης Συντακτών και της ΠΟΕΣΥ για τις επαναλαμβανόμενες συκοφαντίες, ο ίδιος έχει επιλέξει να μιλά τη γλώσσα του γηπέδου.

Σε άλλο σημείο του ρεπορτάζ ο Κώστας Ζαφειρόπουλος αναφέρει και τα εξής:

«”Να ρωτήσετε τη Νικολούλη”

Ο δήμαρχος δεν αναγνωρίζει τις φιλοζωικές οργανώσεις, με τις οποίες βρίσκεται σε συνεχή πόλεμο, ενώ γίνονται παράνομες περισυλλογές αδέσποτων τα οποία επίσης παράνομα μεταφέρθηκαν στο καταφύγιο του Νίκου Πολύζου, τον οποίο αποκαλεί «εθελοντή».

Ο Ν. Πολύζος, που δεν είναι αναγνωρισμένος εκπαιδευτής σκυλιών, είναι αδελφός γνωστού τηλεπαρουσιαστή του καναλιού TRT, στην εκπομπή του οποίου φιλοξενείται συνεχώς ο δήμαρχος. Το δημοτικό καταφύγιο βρίσκεται σε καραντίνα λόγω μεταδοτικής ασθένειας από την υπερπληθώρα των ζώων που συγκέντρωσε αδιακρίτως.

Στις 19 Οκτωβρίου 2014 ο δήμαρχος Βόλου βγήκε βόλτα Κυριακή απόγευμα στην παραλία της πόλης, παρέα με τους δημοτικούς του συμβούλους και τον… εθελοντή, να μαζέψουν αδέσποτα, χωρίς να τηρείται καμία προβλεπόμενη διαδικασία. Η αντίδραση του κόσμου υπήρξε συλλογική και η «περισυλλογή» αποτράπηκε.

Κλήθηκε η αστυνομία και κατατέθηκε μήνυση εναντίον του Ν. Πολύζου ο οποίος γρονθοκόπησε πολίτη. Η περισυλλογή συνεχίστηκε τις επόμενες μέρες και ποτέ δεν έγινε γνωστό πού κατέληξαν τα 140 αδέσποτα. Σύμφωνα με τη δημοσιογράφο Ηλέκτρα Προσήλια, στις εγκαταστάσεις του Ν. Πολύζου (εκπαιδευτήριο σκύλων με την επωνυμία Dogland και θέσεις για 25 σκύλους, που αναλαμβάνει την περισυλλογή των αδέσποτων από το 2004) βρέθηκαν 45 μόνο αδέσποτα και μάλιστα αποστεωμένα, τα οποία υιοθετήθηκαν αμέσως από φιλόζωους.

Σε ερώτηση για το πού βρίσκονται τα υπόλοιπα, ο Ν. Πολύζος απάντησε πως ο αδερφός του τα είχε δώσει για υιοθεσία, χωρίς να υπάρχουν παραστατικά, ενώ ο δήμαρχος πρότεινε να ρωτήσουν την… Νικολούλη. Στο μεταξύ το δημοτικό καταφύγιο που στερείται βασικές υποδομές, πλήττεται, από μόρβα και μπαίνει σε καραντίνα. Την ίδια ώρα τα αδέσποτα (ζήτημα που απασχολεί έντονα την τοπική κοινωνία) συνεχίζουν να εξαφανίζονται από το κέντρο της πόλης και η προεκλογική δέσμευση του Μπέου φαίνεται να γίνεται πραγματικότητα.

Στα μέσα Φλεβάρη συστήθηκαν τελικά ύστερα από διάφορες παλινωδίες και κατόπιν πιέσεων φιλοζωικών οργανώσεων δύο επιτροπές αρμόδιες για την περισυλλογή, στείρωση, θεραπεία, αποπαρασίτωση και επιστροφή των ζώων στο φυσικό περιβάλλον. Στο μεσοδιάστημα είχε ήδη προκηρυχτεί διαγωνισμός για να αναλάβει ιδιώτης το δημοτικό καταφύγιο, που ώς τώρα λειτουργούσε από εθελοντές. Οι φήμες επιβεβαιώθηκαν και το καταφύγιο ανέλαβε ο Νίκος Πολύζος με αμοιβή 6.000 ευρώ τον χρόνο από δημοτικά κονδύλια συν ευρωπαϊκές επιδοτήσεις αν δηλωθεί ως κυνοκομείο».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ