Η ΕΠΙΛΟΓΗ ΔΙΕΥΘΥΝΤΩΝ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΣΟΝΤΑ ΑΛΛΑ ΜΟΝΟ ΜΕ ΕΚΛΟΓΕΣ ΘΑ ΙΣΟΠΕΔΩΣΕΙ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

ΠΑΙΔΕΙΑΗ πρόταση για εκλογή του Διευθυντή από το Σύλλογο Διδασκόντων δεν έχει καμιά επιστημονική βάση και δεν εφαρμόζεται σε κανένα εκπαιδευτικό σύστημα. Είναι βέβαιο πως θα οδηγήσει στο σχηματισμό ομάδων, πελατειακών σχέσεων και στην εκδήλωση συγκρούσεων μεταξύ των εκπαιδευτικών με αποτέλεσμα τη διατάραξη του ήρεμου σχολικού κλίματος και της συνεργατικής δράσης που αποτελούν βασική προϋπόθεση για την ομαλή λειτουργία των Σχολικών Μονάδων.

Τα παραπάνω επισημαίνει η Πανελλήνια Επιστημονική Ένωση Διευθυντών Σχολικών Μονάδων Π.Ε. και υπογραμμίζει:

– Η επιλογή των Διευθυντών Σχολικών Μονάδων χωρίς κριτήρια και προσόντα θα οδηγήσει στην ισοπέδωση και στην εξίσωση προς τα κάτω. Επιπλέον, οι Διευθυντές που θα εκλεγούν θα είναι όμηροι των διαθέσεων των μελών του Συλλόγου Διδασκόντων.

– Τα προβλήματα στο χώρο της εκπαίδευσης δεν μπορούν να επιλυθούν με μεμονωμένες, αποσπασματικές και εμβαλωματικές παρεμβάσεις.

Με βάση τα παραπάνω η Πανελλήνια Επιστημονική Ένωση Διευθυντών Σχολικών Μονάδων Π.Ε., προτείνει :

– Την παράταση της θητείας των Διευθυντών Σχολικών Μονάδων και την έναρξη διαλόγου με στόχο να θεσπιστεί ένα διαφανές και αξιοκρατικό σύστημα επιλογής των στελεχών της εκπαίδευσης, που θα στηρίζεται σε συγκεκριμένα κριτήρια.

– Τα κριτήρια πρέπει να είναι αντικειμενικά και μετρήσιμα και να ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις της θέσης στελέχους ως προς τη γνώση και την εμπειρία, ώστε να οδηγηθούμε σε πιο ποιοτική λειτουργία των σχολικών μονάδων, αλλά και σε αναβάθμιση του παραγόμενου εκπαιδευτικού έργου μέσα σε κλίμα συνεργασίας και συλλογικότητας που τόσο έχει ανάγκη σήμερα το δημόσιο σχολείο.

 

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ