ΘΡΑΣΕΙΣ, ΑΝΕΝΗΜΕΡΩΤΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ…

ΣΥΡΙΖΑΣχετικά με την ερώτηση που κατέθεσαν οι βουλευτές της Ν.Δ., Χαρακόπουλος, Τσιάρας και Μπουκώρος στους Υπουργούς Εργασίας κ. Δημήτρη Στρατούλη και Υγείας κ. Παναγιώτη Κουρουπλή, το Τμήμα Μηχανικών του ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας σε ανακοίνωσή του αναφέρει τα εξής:

  • Η υποκρισία περισσεύει από τους βουλευτές της ΝΔ. Τα προηγούμενα μνημονιακά χρόνια που κυβερνούσαν, «εξαφάνισαν» με το PSI τα αποθεματικά του ΤΣΜΕΔΕ. Το 2011, τα μνημονιακά «συνεταιράκια» τους, από το ΠΑΣΟΚ, ψήφισαν νόμο, αυξάνοντας αναδρομικά τις ασφαλιστικές εισφορές των μηχανικών τον οποίο η κυβέρνησή τους όχι μόνο αποδέχθηκε αλλά επεδίωξε να εφαρμόσει. Με τις μνημονιακές πολιτικές οδήγησαν 40.000 μηχανικούς να μείνουν ανασφάλιστοι και χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, αφού-εκ των πραγμάτων-δε μπόρεσαν να πληρώσουν τις ασφαλιστικές τους εισφορές.
  • Δημιούργησαν το ΚΕΑΟ και ο κ. Σελιανάκης, πρόεδρος του ΕΤΑΑ, εκλεκτός του πρώην Υπουργού Βρούτση, μεταβίβασε τις ασφαλιστικές οφειλές σ’ αυτό, απειλώντας με πλειστηριασμούς τις περιουσίες των μηχανικών
  • Ψήφισαν την μείωση των συντάξεων των μηχανικών.

Είναι άνευ προηγουμένου το θράσος τους. Αυτοί, που με τα μνημόνια κατέστρεψαν και οδήγησαν στην ανεργία ένα ολόκληρο κλάδο έρχονται τώρα να υπερασπιστούν τα αποθεματικά του ταμείου!  Μάλιστα, στη βιάση τους να δημιουργήσουν εντυπώσεις,  δεν πληροφορήθηκαν (ή καμώνονται πως δεν πληροφορήθηκαν), ότι το ΤΣΜΕΔΕ – ΕΤΑΑ αποφάσισε να μην διαθέσει τα αποθεματικά του στην Τράπεζα της Ελλάδος. Εκτός των παραπάνω, η διοίκηση του ΤΕΕ είχε συνάντηση με τον καθ΄ ύλη αρμόδιο Υπουργό κ. Σκουρλέτη, ο οποίος δεσμεύτηκε για την επίλυση των αιτημάτων των μηχανικών, ενώ χτες ο ίδιος ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι κανείς Έλληνας δεν πρόκειται να μείνει χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, πιστός στις δεσμεύσεις του προς τον Ελληνικό λαό, αγωνίζεται και παραμένει αταλάντευτος, διαπραγματευόμενος πολύ σκληρά με τους εταίρους της Ευρωζώνης. Κάνει ότι μπορεί, χρησιμοποιώντας όλα τα μέσα, για να μην ενδώσει στις πιέσεις. Οι μνημονιακοί βουλευτές του κόμματος Σαμαρά τι κάνουν; Μάλλον τον συνήγορο του Σόιμπλε, πιέζοντας για την εφαρμογή του mail  Χαρδούβελη κάτι που θα αποφέρει την τελειωτική εξόντωση των μηχανικών και, κατ’ επέκταση, του Ελληνικού λαού.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ