ΤΑ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΑ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΥ  ΕΞΑΜΗΝΟΥ ΤΗΣ ΘΗΤΕΙΑΣ ΤΗΣ “ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ;!” ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΥΡΝΑΒΟΥ

 ΓΡΑΦΕΙ Η Διαμάντω Μπάσμπα, υποψήφια δημοτική σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης Τυρναβου, πρώην πρόεδρος της Δ.Κ. Αμπελώνα

34Αρχικά θα ήθελα να ενημερώσω τον αναγνώστη του κειμένου, ότι ξεκινάμε, με την παράθεση των αποφάσεων του δημοτικού συμβουλίου όπως αυτές συντάχτηκαν, δημοσιοποιήθηκαν από τις  υπηρεσίες του δήμου και υπογράφηκαν από τους  αιρετούς  της πλειοψηφίας, κατά  το πρώτο εξάμηνο αφότου ορκίστηκε η νέα δημοτική αρχή του Δήμου Τυρνάβου, από 01/09/14 μέχρι και σήμερα.

Ακολουθούν τα θέματα όπως συζητήθηκαν στα πρώτα δημοτικά συμβούλια και οι αποφάσεις στις οποίες τελικά κατέληξαν:

Θέμα : « Επί αιτήσεως της ΥΔΡΟΔΥΝΑΜΙΚΗΣ Ο.Ε., αναφορικά με την κατασκευή υδροηλεκτρικού σταθμού στην Τ.Κ.Ροδιάς του Δήμου Τυρνάβου.»

«Το Δημοτικό Συμβούλιο Ψηφίζει κατά πλειοψηφία: Τάσσεται υπέρ της πραγματοποίησης της-ήδη εγκεκριμένης από τις Αρμόδιες Δημοσιές Αρχές-επένδυσης ,που αφορά την αξιοποίηση των Α.Π.Ε, με την κατασκευή ενός μικρού υδροηλεκτρικού σταθμού ισχύος 6,3 ΜW σε δημόσια έκταση, δηλαδή στον ποταμό  Πηνειό*, στη θέση «Βουλγάρικα – Μανδριά» της Τ.Κ. Ροδίας του Δήμου Τυρνάβου.»  *Δηλαδή στην περιοχή του Μπογιατζή.

Επισημαίνεται ότι,  το Τοπικό  Συμβούλιο της Τ.Κ.Ροδιάς  πήρε ομόφωνη απόφαση με την οποία τάσσεται κατά της κατασκευής υδροηλεκτρικού σταθμού από ιδιώτη στην συγκεκριμένη δημόσια έκταση.

Θέμα : «Πρόταση Τροποποίησης Πολεοδομικού Σχεδίου Αμπελώνα περί ανεγέρσεως Ιερού Ναού»

Το λόγο πήρε αρχικά ο αρμόδιος αντιδήμαρχος και ενημέρωσε το σώμα ότι η τροποποίηση προκλήθηκε μετά από αίτηση ιδιώτη ο οποίος θέλει να κατασκευάσει Ιερό  Ναό στο συγκεκριμένο δημοτικό χώρο.

« Το Δημοτικό Συμβούλιο Ψηφίζει κατά πλειοψηφία: Εγκρίνει την τροποποίηση του Πολεοδομικού Σχεδίου Αμπελώνα στο Ο.Τ. 133 και ειδικότερα τη διάσπαση του ανωτέρω οικοδομικού τετραγώνου και τη δημιουργία: α)του Ο.Τ. 133 Α (οικοδομήσιμο) προσκυρώνοντας και το τμήμα που προκύπτει από την μετατόπιση των γραμμών ανατολικά β) του Ο.Τ. 133 (Κ.Χ.) γ) του Ο.Τ. 133Β (χώρος ανέγερσης Ιερού Ναού).  Επισημαίνεται ότι η απομείωση του κοινόχρηστου χώρου που προκαλείται έκτασης 3.266,00 τ.μ. θα αναπληρωθεί εδαφικά στο Ο.Τ. 5 με αποχαρακτηρισμό του από χώρο αστικού πρασίνου  και χαρακτηρισμό του σε κοινόχρηστου .

Και στις δυο αυτές αποφάσεις, στην πρώτη με την θετική της εισήγηση για την παραχώρηση προς εκμετάλλευση δημόσιας έκτασης  σε ιδιωτική επιχείρηση και στην δεύτερη με το να προβεί σε αποχαρακτηρισμό δημοτικού μας κοινόχρηστου χώρου  στο κέντρο του  Αμπελώνα ,ώστε να καταστεί οικοδομήσιμος μόνο και μόνο για να κατασκευάσει ιδιώτης (και πάλι!), Ιερό Ναό, καταφαίνεται ξεκάθαρα η αντίληψη που έχει η Νέα Δημοτική Αρχή Τυρνάβου για την προστασία και την  αξιοποίηση της δημοτικής μας περιούσιας ,αφού σε καμία από τις δυο αποφάσεις  δεν εμφανίζεται η εξυπηρέτηση των συμφερόντων του δήμου μας και των δημοτών του, αλλά αντίθετα  εξυπηρετούνται οι ιδιώτες και τα συμφέροντα τους εις βάρος των δημοτών .

Ας δούμε τώρα πως αντιλαμβάνεται την αλληλεγγύη και την στήριξη των δημοτών  της οι οποίοι βιώνουν τα τελευταία χρόνια  την οικονομική κρίση.  Αποφάσισε για το 2015 για την πλειοψηφία των Κοινοτήτων του Δήμου μας αυξήσεις στα τέλη φωτισμού ,αυξήσεις στα τέλη καθαριότητας ,δηλαδή γενικά αυξήσεις για τα δημοτικά τέλη στο σύνολο τους . Όσο  για την τιμολόγηση  του νερού, ενός βασικού  κοινωνικού  αγαθού, όχι μόνο  διατήρησε  τις αυξήσεις που είχε επιβάλει η προηγούμενη δημοτική αρχή στην τιμολόγηση του αλλά επέβαλε, καινούργιο μηνιαίο τέλος και μάλιστα έφτασε σε σημείο να πάρει απόφαση για διακοπή της υδροδότησης σε όποιον ιδιώτη  χρωστά και δεν προβεί άμεσα σε διακανονισμό, και όλα αυτά το 2015 στην Ελλάδα της ανθρωπιστικής κρίσης .

Οι προηγούμενες αποφάσεις είναι ενδεικτικές της κουλτούρας  που διέπει τα μελή της Δημοτικής Αρχής καθώς και της πολιτικής που έχει επιλέξει να εφαρμόσει στην πενταετή διάρκεια της θητείας της , που μόλις έχει ξεκινήσει . Και αποτελεί κάλεσμα εγρήγορσης και δράσης  για κάθε σκεπτόμενο κάτοικο του δήμου μας, είναι αναγκαίο τώρα άμεσα  να βρεθούμε και  να  οργανωθούμε  ώστε να αντισταθούμε, να διεκδικήσουμε και  να καταφέρουμε να επαναφέρουμε την προοπτική στην καθημερινότητα μας και στις ζωές  μας .

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ