ΈΚΘΕΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΩΔΕΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ Τ.Ο. ΛΑΡΙΣΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ

βιβλίοΚάλεσμα απευθύνει η Τ.Ο. Λάρισας του ΚΚΕ για την έκθεση βιβλίου που διοργανώνει τη Μεγάλη Δευτέρα, Τρίτη και Τετάρτη, στον ισόγειο χώρο (φουαγιέ) του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας. Η έκθεση θα ανοίξει τη Δευτέρα 6 Απρίλη, και θα λειτουργεί κάθε μέρα τις απογευματινές ώρες (Δευτέρα, Τρίτη 7/4, Τετάρτη 8/4), από τις 6μ.μ.- 9μ.μ.

Τη Δευτέρα στις 7 μ.μ. θα γίνει μικρή εκδήλωση καλωσορίσματος στα πλαίσια της έκθεσης με ομιλία από στέλεχος της ΚΟ Λάρισας.  Στο δελτίο τύπου σημειώνεται:

«Η Τομεακή Οργάνωση Λάρισας του ΚΚΕ οργανώνει στην πόλη μας, την επόμενη εβδομάδα  έκθεση βιβλίων της «Σύγχρονης Εποχής», εκδοτικό του ΚΚΕ. Καλούμε κάθε εργαζόμενο κι άνεργο της πόλης μας, κάθε γυναίκα, κάθε λαϊκή οικογένεια, να επισκεφτούν την έκθεση βιβλίου στο φιλόξενο και όμορφο χώρο  του Δημοτικού Ωδείου της πόλης μας (πλατεία λαού).

Παίρνουμε αυτή την πρωτοβουλία, γιατί  για το ΚΚΕ, η γνώση είναι δύναμη. Κι αυτό δεν αποτελεί απλά, ένα σύνθημα, ένα τσιτάτο. Το αντίθετο. Η ίδια η εξέλιξη της ανθρώπινης κοινωνίας αποδεικνύει ότι η κατάκτηση της γνώσης, απελευθερώνει τον άνθρωπο, όταν βέβαια γίνεται «υλική δύναμη», όταν γίνεται δράση, για να ανακαλύψουμε όλα αυτά που υπάρχουν γύρω μας, με λίγα λόγια για να γνωρίσουμε τον κόσμο που ζούμε και για να τον αλλάξουμε κατακτώντας την αλήθεια των πραγμάτων. Με αυτό τον τρόπο ο άνθρωπος πάντοτε άλλαζε ο ίδιος αλλάζοντας τον κόσμο γύρω του.

Ειδικά προσκαλούμε τους νέους ανθρώπους, μαθητές όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης, μαθητές της τεχνικής εκπαίδευσης και των σχολών κατάρτισης, που το δικαίωμα στη γνώση, το στερούνται σε μεγάλο βαθμό. Ας σκεφτούμε τι φταίει και παιδιά 13 χρονών εργάζονται ταυτόχρονα, ενώ θα έπρεπε όλοι να έχουμε ίσες ευκαιρίες στη μόρφωση, στη γνώση; Τι φταίει και εκατοντάδες φοιτητές- σπουδαστές εγκαταλείπουν τις σπουδές τους, γιατί δεν έχουν να πληρώσουν για να σπουδάσουν. Τι φταίει και χιλιάδες είναι οι άνεργοι νέοι που στοιβάζονται στις ουρές του ΟΑΕΔ;

Όλα «τριγύρω αλλάζουνε» υποτίθεται, με την αλλαγή κάθε φορά μιας κυβέρνησης, κι «όλα τα ίδια μένουν». Ίδιο μένει και τώρα το άνισο δικαίωμα στη γνώση, στη μόρφωση. Το ΚΚΕ πολεμά το καπιταλιστικό σύστημα και γι αυτό το λόγο: γιατί θέλει το νέο, τον εργαζόμενο, στην αμάθεια. Γιατί με την αμάθεια είναι ακίνδυνος για το σύστημα, δηλαδή σκέφτεται και πράττει για το συμφέρον των οικονομικά κυρίαρχων, κόντρα στα δικά του συμφέροντα! Υιοθετεί τους «μονοδρόμους» τους, ενώ η ιστορία της ταξικής πάλης φανερώνει ότι πάντα ήταν διαφορετικός ο μονόδρομος για τους λαούς, απ΄τον μονόδρομο των αφεντικών.

Γι αυτό και η εκδοτική προσπάθεια του ΚΚΕ, είναι συνεχής σε όλη αυτή την πορεία των 97 χρόνων ζωής και δράσης του. Στην έκθεση μπορείτε να βρείτε σε προσιτές τιμές, εκατοντάδες τίτλους που αφορούν το μαρξιστικό και γενικότερα πολιτικό βιβλίο. Όπως και ειδικές εκδόσεις φιλοσοφικού, οικονομικού, περιεχομένου. Ιδιαίτερη θέση κατέχει  η λογοτεχνία, πεζή και σε ποίηση, ελληνική και ξένη. Ειδικός χώρος στην έκθεση θα υπάρχει για το παιδικό, εφηβικό, νεανικό βιβλίο».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ